Valitse taso

Ratsuväkimuseo

Kristiinankatu 2 

53900 Lappeenranta
Museon lippukassa puh. 05 616 2257

Museoiden toimisto puh. 040 587 2274


Ratsuväkimuseo

Avoinnaoloajat 

Kesä

20.6. - 25.8.2019
Ma–Pe 10–18
La–Su 11–17

Suljettu talvikaudella

Pääsymaksut

Aikuiset, yhteislippu Linnoituksen museoihin 10 € 
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät 8 €
Ryhmät (yli 10 hlö) 8 € 
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy 

museokortti-logo.png Meillä käy myös museokortti

Olemme mukana Kaikukorttiverkostossa kaikukortti.jpg

pieni kartta linnoituksesta.gifSaavutettavuus 

Ratsuväkimuseoon ei ole esteetöntä sisäänkäyntiä. Ovella on seitsemän porrasta ja portaiden edusta on kaltevaa mukulakiveystä. Linnoitus sijaitsee mäen päällä ja alueella on mukulakivetystä, joka saattaa hankaloittaa liikkumista. Linnoitukseen on pääsy autoilla ja parkkipaikoja löytyy sekä Linnoituksesta että Linnoituksen ulkopuolelta. Rautatieasemalle matkaa on noin 2 km ja linja-autot kulkevat noin 0,5 km päästä. Kesäisin alueella kulkee matkailijoita palveleva katujuna.

pysäköinti.jpg Portaat.jpg

 

Tutustu linnoitukseen mobiilikierroksella

 

Ratsuväkimuseon historiaa ja perusnäyttely

Ratsuväkimuseo toimii Lappeenrannan kaupungin vanhimmassa rakennuksessa, joka rakennettiin vuonna 1772 venäläisen varuskunnan vartiotuvaksi. Myöhemmin rakennuksessa toimivat mm. vankilan myymälä, Lappeenrannan kaupungin museo ja yleisradion aluekeskus.

Ratsuväkimuseo perustettiin Lappeenrannan kaupungin ja Uudenmaan Rakuunapataljoonan sekä ratsuväen perinneyhdistysten yhteistoiminnan tuloksena. Museo avattiin vuonna 1973.

Rakennus on ollut viime vuodet peruskorjattavana, ja entisöity sen historiallisuutta kunnioittaen. Kesällä 2019 avautuva näyttely on sen sijaan uudistettu kokonaan vastaamaan nykypäivän tarpeita. Se esittelee suomalaisen ratsuväen historiaa aiempaa laajemmin ja monipuolisemmin. Tarinallisuus on merkittävässä osassa näyttelyssä. Esillä on ratsuväkeen liittyvää esineistöä sodan ja rauhan ajoilta, unohtamatta ratsumiehen parasta ystävää, hevosta.
Ratsuväkimuseo tarjoaa kiinnostavan ja informatiivisen tietopaketin kotimaisen ratsuväen vaiheista.