Valitse taso

Lappeenrannan museoiden mobiilikierrokset


mobiiliopastus.jpgLinnoituksen luonto- ja kulttuuripolku  Lappeenrannan Linnoitus on yksi merkittävimmistä ja parhaiten alkuperäisessä kunnossa säilyneistä suomalaisista linnoitusalueista. Merkittävän rakennetun kulttuuriperinnön lisäksi alueelle on asutuksen myötä kehittynyt monipuolinen kasvillisuus, joka kertoo menneiden aikojen ravinnosta, lääkinnästä, liikkumisesta ja muusta kulttuurista. Luonto- ja kulttuuripolulla pääset tutustumaan molempiin. Linnoituksen ympäri kiertävä reitti on pituudeltaan noin 1,8 km ja sen varrella on 11 opastaulua. 


Luonto- ja kulttuuripolku Linnoituksessa, opastaulu_370x246.jpg

mobiiliopastus.jpgLinnoituksen kasvillisuus Linnoituksessa on lukuisa joukko kasveja, jotka ovat tulleet sinne jo satoja vuosia sitten, jopa viikinkiajalla. Tervetuloa historiallisen kasvillisuuden löytöretkelle! Kierroksista voit valita itsellesi sopivimman, joko Lasten kasvikierros Linnoituksessa tai Kasvihistoriallinen linnoitus - asutuksen kylkiäiset tai Venäläisen kasvivallan aika - näkymiä Kaspianmeren aroille.

Suopayrtti.jpg

mobiiliopastus.jpgLinnoituksen historia Kierroksella tutustutaan historialliseen Linnoitukseen.

Linnoitus Viipurin portti_kuva Minna Kivistö_256x171.jpg

mobiiliopastus.jpgRantaraitin historiaopas johdattaa Rakuunamäen, Huhtiniemen ja Skinnarilan menneisyyteen. Opas kattaa kohteita Pallon liikenneympyrän ja Skinnarilan väliseltä alueelta. Mukana ovat niin Saimaan soutulaivasto 1700-luvulta kuin Huhtiniemen hautalöydöt. Opas toimii parhaiten mobiililaitteen selaimella. Kohteisiin voi tutustua kokonaisuutena tai yksittäin.

9b_1_mkd7_1_02.jpg