Valitse taso

Etelä-Karjalan museon kuva-arkisto

Kuva-arkisto sisältää valokuvia ja muuta kuva-aineistoa nykyisen Etelä-Karjalan alueesta ja myös entisestä ns. luovutetusta Etelä-Karjalasta Terijoelta Jaakkimaan asti. Viipurista on erillinen Viipuri-museoon talletettu kuvakokoelma ( n. 7000 kpl). Jonkin verran valokuvia löytyy myös Valamosta, pohjoisemmista Karjalan pitäjistä ja Suomenlahden saarista.

Lappeenrantaa koskevien valokuvien lisäksi kuva-arkistosta löytyy erillinen Ratsuväkimuseon kuvakokoelma Suomen Rakuunarykmentin ja Ratsuväkiprikaatin ajoista Uudenmaan Rakuuna-pataljoonan aikaan asti. Wolkoffin talon kokoelmassa on valokuvia Venäjältä 1800-luvulla Lappeenrantaan muuttaneen ortodoksisen kauppiasperheen vaiheista.
Lappeenrannan henkilö- ja kaupunkikuvia etsiessä kannattaa ottaa yhteyttä myös Lappeenrannan kaupunginarkistoon, jossa on edustava kokoelma henkilö- ja kaupunkikuvia. Arkiston digitointi on käynnissä ja myös kaupunginarkiston kuvia on skannattu museon sähköisen-haun piiriin.

Kokoelmia verkossa

Lappeenrannan museot on julkaissut oman Finna-näkymän. Sen kautta voi tutustua museon tarjoamiin digitaalisiin kokoelma-aineistoihin verkon kautta. Näkymässä julkaistaan ensimmäisenä Etelä-Karjalan teollisuusperintöön liittyviä aineistoja: kuvia ja esineitä, joita luetteloitiin ja inventoitiin Etelä-Karjalan teollisuusperintöön liittyneessä projektissa vuonna 2014. Tarkoituksena on jatkossa julkaista lisää museon keskeisimpiä ja kysytyimpiä kokoelma-aineistoja Finnassa ja parantaa näin kokoelmien saavutettavuutta. Finna on suomalaisten museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteinen käyttöliittymä. Sen kautta on mahdollisuus hakea ja tarkastella museoiden, arkistojen ja kirjaston digitaalisessa muodossa olevia aineistoja.

Lappeenrannan museoiden näkymä löytyy täältä:

lappeenrannan finna logo.png


Lappeenrannan museoiden kokoelmapalvelut poissa käytöstä 1.10.2020 - 31.1.2021 välisenä aikana


Lappeenrannan museot sulkevat kaikki kokoelmapalvelunsa 1.10.2020 - 31.1.2021 väliseksi ajaksi. Tänä aikana emme ota vastaan esine-, taide- ja valokuvakokoelmia koskevia aineistopyyntöjä emmekä lahjoituksia. Myös tietopalvelu ja kirjasto ovat suljettuja. Syynä kokoelmapalvelujen sulkeutumiseen ovat Etelä-Karjalan museon itäsiivessä käynnissä oleva remontti sekä museoiden kokoelmahallintajärjestelmien uudistaminen. Tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät Musketti ja Muusa jäävät pois käytöstä ja tilalle tulee kaikille kokoelmille yhteinen järjestelmä MuseumPlus.

 

Kuva-arkiston käyttö

Kuva-arkisto välittää kuvia yksityisille ihmisille, yhdistyksille, tutkijoille, julkaisuihin, markkinointiin ja tiedotusvälineille. Museon kuva-arkiston asiakaspalvelutila on avoinna virka-aikana sopimuksen mukaan. Asiakkaita pyydetään aina ottamaan etukäteen yhteyttä ajanvarausta varten.

Yhteydenotot ja tiedustelut kuva-arkistoon:
miikka.kurri(at)lappeenranta.fi tai puh. 040 531 0424

Laskutusperiaatteet

Museo perii kuva-arkiston painokelpoisista kuvatallenteista kuvakohtaisen tallennemaksun sekä kuvan käyttötarkoituksesta riippuen mahdollisen julkaisumaksun. Museo periin yli tunnin kestävästä kokoelma-aineistoihinsa liittyvästä tiedonhausta hinnaston mukaisen tietopalvelumaksun. Museo laskuttaa tilauksen käsittelykuluista toimitus- ja käsittelymaksun. Lisäksi ulkopuolisen suorittamista kuvauksista museon tiloissa peritään kuvausmaksu. Kuvat toimitetaan kopioina, CD:lla tai sähköpostitse.

Kuvien käyttömaksut ja muut kuvapalveluihin liittyvät maksut löytyvät museoiden palveluhinnastosta. Palveluhinnastoon voi tutustua tästä tai sen voi ladata pdf-muodossa.
Palveluhinnasto 2020.pdf 

   
Yhteystiedot:
Amanuenssi Miikka Kurri
PL 239 (käyntiosoite Kristiinankatu 9)
53101 Lappeenranta
sähköposti: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Kirkkokatu Etelä-Karjalan museo kuva-arkisto.jpg

Vesitorni Etelä-Karjalan museo kuva-arkisto.jpg