Valitse taso

TAPAHTUMIA KIRJASTOISSA

  

 

Aikuisten tapahtumat tammi-toukokuu 2022

Pääkirjaston remontti alkaa toukokuussa 2022.

 

Lauritsalan kirjaston Dekkariviikot 9.-20.5.

Lauritsalan kirjastossa virittäydytään kesään Dekkariviikoilla! Torstaina 12. toukokuuta klo 12:30 on etänä Vaaralliset naiset – aikuisten satutunti (Pauliina Susi, Ansu Kivekäs ja Tiina Raevaara) ja seuraavan viikon torstain kirjailijavieraaksi saapuu paikan päälle Christian Rönnbacka 19. toukokuuta klo 17:30. Huom! Vaarallisten Naisten Satutunti lähetetään etänä, joten voitte pyytää osallistumislinkin Lauritsalan kirjaston sähköpostista tai tulla katsomaan satutuntia Lauritsalan kirjaston kerhohuoneeseen. Tulossa myös dekkari-aiheinen tietokilpailu!

 

Vaaralliset naiset - aikuisten satutunti 12.5. klo 12.30 Lauritsalan kirjastossa

Dekkarikirjailijat Pauliina Susi, Ansu Kivekäs ja Tiina Raevaara pitävät Teamsissa Aikuisten naisten satutunnin, jonka aikana he lukevat otteita kirjoistaan ja haastattelevat toisiaan. Aikuisten satutunti näytetään Teamsissa, joten voit joko pyytää osallistumislinkin Lauritsalan kirjaston sähköpostin kautta tai tulla katsomaan satutuntia Lauritsalan kirjaston kerhohuoneeseen. Lauritsalan kirjasto Hallituskatu 27, 53300 Lappeenranta Puh. 040 1309 184, lauritsalan.kirjasto@lappeenranta.fi

 

Yhteinen hetki -luento ti 17.5. klo 18-19

Yhteinen hetki -teemaluento tiistaina 17.5. klo18.00 luennoitsijana musiikkipedagogi, MuM Tuuli Paasolainen, kolmen lapsen äiti.

Pieneen loruun kuluu aikaa vain muutama sekunti, mutta sen vaikutus yhteisenä kivana hetkenä aikuisen kanssa, on mittaamattoman arvokas lapsen näkökulmasta katsottuna. Myös koulunsa syksyllä aloittava ekaluokkalainen tarvitsee uuteen elämänvaiheeseensa paljon tukea ja kannustusta läheisiltään.

Alle kouluikäisten lasten huoltajille sekä kaikille lapsia kohtaaville.

Etänä Facebook-livessä tai paikan päällä Lappeenrannan pääkirjastossa (Heili-salissa).

 

Kirjailijavieras Christian Rönnbacka 19.5. klo 17.30 Lauritsalan kirjastossa

Christian Rönnbackan kirjoittaman Hautalehto-sarjan kymmenes osa Kostajan merkki ilmestyy lokakuussa. Hautalehdon lisäksi Rönnbacka kirjoittaa myös uutta dekkarisarjaa, jonka ensimmäinen osa, Henna Björk: Isku, ilmestyy toukokuussa. Christian Rönnbacka on entiseltä ammatiltaan poliisi ja toimii nykyisin paitsi kirjailijana, myös vakuutusetsivänä. Hän kertoo meille mm. dekkareistaan sekä poliisin työstä. Lauritsalan kirjasto Hallituskatu 27, 53300 Lappeenranta Puh. 040 1309 184, lauritsalan.kirjasto@lappeenranta.fi

 

Kirja kulkee -tempaus – tervetuloa osallistumaan pääkirjaston muuton aloitustilaisuuteen 

Lappeenrannan pääkirjastossa alkaa tänä kesänä mittava peruskorjaus, jonka ajaksi kirjasto muuttaa kauppakeskus IsoKristiinan 2. kerrokseen. Uusi kauppakeskuskirjasto avaa ovensa elokuussa 2022. 

Lappeenrannan kaupunginkirjasto haluaa kutsua kaikki kirjaston ystävät ja kaupunkilaiset mukaan Kirja kulkee -tempaukseen tiistaina 24.5. klo 12, joka aloittaa kirjaston suuren muuttourakan. 

Tempauksen ideana on muodostaa osallistujista ihmisletka, joka kuljettaa ensimmäisen muutettavan kirjan kädestä käteen remontoitavasta pääkirjastosta IsoKristiinan kauppakeskuskirjastoon. Kirja kulkee -tempauksen tavoitteena on lisätä ihmisten tietoutta pääkirjaston lähestyvästä muutosta väistötilaan kevyellä ja yhteisöllisellä tavalla.  

Kyseessä on leikkimielinen matalan kynnyksen tilaisuus, johon kaikki ovat tervetulleita ilman ennakkoilmoittautumista. 
Tempaus alkaa yhteisellä kokoontumisella pääkirjaston edustatorilta, jossa ihmiset ohjataan jonomuodostelmaan. Tervetuloa mukaan! 

Kirja kulkee -tempaus ti 24.5. 
Kokoontuminen Pääkirjaston edustatorilla klo 12 

 


Etelä-Karjalan Marttojen neuvontapöytä kirjaston aulassa

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Novellikoukku Joutsenon kirjastossa

to 19.5 klo 17.30 -19.00


Kirjallisuuden ja käsillä tekemisen voi yhdistää kirjaston Novellikoukussa, jossa yksi lukee ja muut kuuntelevat käsitöitä tehden. Novellikoukku alkoi Viikin kirjastosta vuonna 2013 ja se on levinnyt jo yli sataan kirjastoon ympäri Suomea.

 

Hilja Valtosen Vaimoke jatkokertomuksena Lauritsalan kirjastossa

Torstaisin
5.5. klo 17
12.5. klo 17

Lauritsalan kirjaston keväässä luetaan Hilja Valtosen Vaimoketta. Vaimoke on vuonna 1933 julkaistu poskettoman hauska ja villi kirjeromaani. Tarinan ytimestä löytyy sukupuolten välinen taistelu –nuori Kirsti painostetaan naimisiin kylän halutuimman poikamiehen kanssa, joka on sattumoisin seurustellut aikanaan myös jokaisen hänen sisarensa kanssa. Kirsti päättää näyttää, että hän on eri lajia sisarusten sarjassa, ja haluaa tehdä avioliitosta miehelleen mahdollisimman vaikean.

Jokainen kerta alkaa juonen kertauksella -
voit halutessasi osallistua vain kerran tai joka viikko!
Voit ottaa käsityön mukaan.
Lauritsalan kirjasto Hallituskatu 27, 53300 Lappeenranta
Puh. 040 1309 184

 

Voisalmen lukupiiri 

Kerran kuussa keskiviikkoisin klo 9 Voisalmen kirjastossa. 

18.5.

 

Ruotsinkielinen lukupiiri 

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Suomenkielinen kielikahvila

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Englanninkielinen kielikahvila  

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Espanjan kielen keskusteluryhmä 

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Filosofiakahvila 

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Venäjänkielinen kielikahvila  ja Tandem peruttu keväältä 2022

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Kevään yhteislaulut

Jatkuu syksyllä 2022.

 

Lasten ja nuorten tapahtumat löydät niiden omalta sivulta, johon pääset tästä klikkaamalla!

Linkki Etelä-Karjalan tapahtumakalenteriin!