Valitse taso

E-kirjojen lainaaminen

Sähköisen kirjan voi lainata lukuohjelmaan (Adobe), selaimen kautta luettavaksi tai Ellibsin omalla sovelluksella.

Vanhat PDF-muotoiset kirjat voi lukea vain lukuohjelman kautta, mutta uudemmat ePUB-kirjat voi lukea myös suoraan selaimessa. Selaimessa luettaessa et tarvitse mitään alkuvalmisteluja, mutta internetissä täytyy silloin pysyä lukemisen ajan. Ellibsin oma sovellus on myös helppokäyttöinen.

Jos et ole internetissä lukemisen aikana, tarvitset Adoben lukuohjelman. Silloinkin lainaaminen on erittäin helppoa, kunhan alkuvalmistelut on tehty. Jos et ole ennen lainannut e-kirjoja, alkuvalmisteluihin kuuluu kaksi asiaa:

1. Tarvitset Adobe-tilin.
Adobe-tilin saat luotua osoitteessa: http://www.adobe.com/fi/
Valitse KIRJAUDU SISÄÄN ja sieltä
Etkö ole vielä jäsen? Hanki Adobe-tunnus

2. Käyttämällesi laitteelle täytyy ladata lukuohjelma Adobe Digital Editions.
Lukuohjelmaa varten helpointa on lähteä liikkeelle Heilikirjastojen verkkokirjastosta https://heili.finna.fi
 
Valitse sivun ylälaidasta linkki "Ellibs-kirjastosta". Kirjaudu sisään palveluun omalla kirjastokortin numerollasi (heili0000000000) ja nelinumeroisella pin-koodillasi (1234).

Klikkaa sivun vasemmasta laidasta Lukuohjelmat-linkkiä, ja voit valita omaan laitteeseesi sopivan ilmaisen lukuohjelman. Lataa lukuohjelma.
(Huom! Android-käyttöjärjestelmän tablettitietokoneessa toimii Chrome-selain.)

ekirjojen lukuohjelmat.jpg

Valmista! Voit aloittaa e-kirjojen lainauksen.

Heilikirjastot-sivun Ellibs sähköiset kirjat –linkistä löytyvät myös kaikki kirjaston lainattavat e-kirjat.

ekirjatRuokarouva.jpg

Klikkaa valitsemasi kirjan Lue selaimessa- tai Lataa koneellesi-painiketta.

Valitse haluamasi laina-aika. Kirja latautuu ja voit lukea nyt kirjaa laitteellasi. Molemmat lukutavat muistavat, missä olit viimeksi, joten kirjan lukemisen jatkaminen on helppoa.

Kirja on luettavissa laina-ajan ja palautuu automaattisesti. Jos haluat palauttaa kirjan aiemmin, palautus onnistuu lukuohjelman valikoista. Kirjan voi lainata tarvittaessa uudestaan sen palauduttua.

Jos kaikki kappaleet ovat lainassa, voit varata kirjan Tee varaus-painikkeella. Varaus on maksuton. Huomaathan, että jos lukitset varauksen, pysyt paikallasi jonossa, ja varaus tärppää vasta kun avaat lukon.

Hyviä lukuhetkiä!

 

Mahdollisia virhetilanteita:

Kun kirja palautuu automaattisesti, tiedosto jää kuitenkin laitteelle. Näitä on hyvä välillä poistella.

Adobe Digital Edition sovelluksessa syntyy tietokoneelle automaattisesti tiedostokansio ”My Digital Editions”. Tätä tuplaklikkaamalla avautuu alikansio, joista Restore-kansiosta löytyy Books-kansio, jonka voi tyhjentää.

 Usein virhetilanteessa auttaa myös, kun kirjautuu palvelusta pois, tyhjentää selaimen välimuistin ja kirjautuu uudelleen. Näin pystyy taas lainaamaan.

Ellibsin ohje e-kirjojen lainaamiseen