Palvelut
Valitse taso

 
Jorma Etto

Kirjastonhoitaja ja kirjailija Jorma Etto (s. 1931 Rovaniemellä, jossa myös asuu nykyisin) toimi Lauritsalan kauppalankirjaston johtajana 1956−61. Tuona aikana hän kirjoitti runsaasti pakinoita, arvosteluja ja artikkeleita mm. Etelä-Saimaa- ja Kansan Työ -lehtiin. Etto kirjoitti myös tekstin Pekka V. Virtasen Lauritsala-kuvateokseen. Hän oli Lauritsala-seuran ensimmäinen sihteeri. "Lauritsalassa ollessani kirjoitin mm. romaanin Merkkitulia, nuorisoromaanin Väärää rahaa ja novellisarjan Rakkauden oppi sekä runoja", Jorma Etto kertoo. (Lähde: Eteläkarjalaisia kirjailijoita -verkkosivusto)

Kirjastonjohtaja Jorma Etto asui kirjastorakennuksessa. Hän tuli usein asunnostaan kirjastoon aamutossut jalassa. Se oli lapsista hauskaa.

Jorma Etto järjesti kirjastossa paljon kirjallisia ja kulttuuri-iltoja, joissa kävi aikakauden huomattavia kirjailijoita. Vielä Lauritsalasta lähdettyään hän vieraili kirjastossa lukemassa omia runojaan.

Muistelutilaisuudessa 5.9.2011

Jorma Etto itse kertoo näin: "Yhtenä Lauritsalaan liittyvänä tarinana olen kertonut  runoon Suomalainen liittyvänä anekdoottina tosiasiaa, että istuessani yläkerroksen työhuoneessani ovi auki kuulin usein  Selman  keskustelevan arkipäivän asioista asiakkaittensa kanssa. Ja muistiin on jäänyt aika usein kajahtanut lohduttava toteamus: 'No mutta kuule, suomalainenhan on sellainen että ...'   Se sitten sai sijansa siinä runossa." 

Sähköpostiviesti maaliskuussa 2014

Jorma Etto: Eteläkarjalaisia kirjailijoita