Valitse taso

Yksityinen varhaiskasvatus

Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona perheet voivat valita yksityisen varhaiskasvatuksen joko yksityisessä päiväkodissa tai yksityisellä perhepäivähoitajalla. Toiminta on kaupungin valvomaa ja tukemaa ja perhe voi saada yksityisen hoidon tukea ja yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Tuki maksetaan perheen hakemana suoraan palvelun tuottajalle. Tuen maksamiseen tarvitaan kunnan hyväksyntä. Lappeenrannassa toimii neljä yksityistä päiväkotia ja noin 40 yksityistä perhepäivähoitajaa.

Yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa haetaan suoraan halutusta hoitopaikasta. Palveluntuottaja päättää sekä lasten valinnasta että päivähoitomaksusta.

Lappeenrannan kaupunki on tehnyt ostopalvelusopimuksen varhaiskasvatuspaikoista yksityisten päiväkotien kanssa (Omenapuu, Steiner, Tirikka ja Touhula Tirilä). Ostopalvelusopimukset päättyvät 31.7.2018.

Ostopalvelupaikkaa haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella Lappeenrannan kaupungin Varhaiskasvatuksen verkkoasioinnin kautta. Varhaiskasvatuksesta peritään kunnallisen palvelun päivähoitomaksu ja toiminta perustuu Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Lisätietoja saa yksityisten päiväkotien osalta ostopalveluohjaaja Anu Lindgreniltä, puh. 040 5234 524 ja yksityisen perhepäivähoidon osalta perhepäivähoidon ohjaaja Anna Salin-Meuroselta, puh. 040 5537 661.