Palvelut
Valitse taso
Alumnien terveiset

Millaista oli olla lukiolainen Kimpisen lukiossa? Mikä on lukion merkitys jatko-opinnoissa ja työelämässä? Kimpisen lukion alumnit kertovat muistojaan lukiosta ja lukion merkityksestä omalla opintopolullaan.

 

Kuka

Tero Hirvonen, ylioppilas Kimpisen lukiosta vuodelta 2009

Opiskelupaikka
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, pääaine fysiikka, 6. vuoden opiskelija

Lukioaikana keskityin etenkin matematiikan ja fysiikan opiskeluun. Oli myös hyödyllistä opiskella yleissivistäviä aineita, etenkin historiaa ja yhteiskuntaoppia. Englantia olen tarvinnut nykyisissä opinnoissani kielistä eniten, ruotsista olisi ollut hyötyä myös. Olen suuntautumassa opettajaksi, vaikka välillä kokeilin tutkimuspuoltakin työskennellessäni ilmatieteen laitoksella suokaasumittauksissa. Opintojen ohessa olen alusta alkaen tehnyt opettajansijaisuuksia peruskoulussa ja lukiossa.

Tero.jpgKuka

Ville Turppo

Opiskelupaikka
Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, lääketiede, 2. vuosikurssi

Oli mukava vierailla Kimpisessä parin vuoden tauon jälkeen. Hyviä muistoja tuli mieleen. Ja kuten oli puhettakin, remontoitu rakennus oli hieno ja varmasti mielekäs opiskeluympäristö opiskelijoille.

Yläasteen jälkeen hain lukioon, koska minulla oli jo silloin haaveena opiskella lääketiedettä. Lääkiksen pääsykokeessa vaaditaan lukion fysiikan, kemian ja biologian osaamista ja tämän takia valintani oli selvä. Lukio antaa hyvän pohjan hakea myös kaikille muille aloille varsinkin yliopistoissa. Lukiossa onnistuu myös urheilun ja opintojen yhdistäminen, mikä oli tärkeää oman harrastukseni kannalta.

Lukiossa monet kaverit ovat vielä kerran samassa koulussa, jonka jälkeen jatketaan omille teille. Kimpisessä vietetty kolme vuotta menikin todella nopeasti.

Ville.jpg

 

Kuka

Jenna Papunen

Opiskelupaikka
Jyo, biologian ja maantieteen opiskelija

Yo K2010. Ylioppilaaksitulon jälkeen lähdin suoraan opiskelemaan Kuopioon biotieteitä pariksi vuodeksi. Huomasin, että tutkijan työ ei olekaan minun hommani. Sitten jouduin miettimään valintojani uudelleen. Päätin, että biologia on minun juttuni. Hain ja pääsin Jyväskylän yliopistoon biologian ja maantieteen opettajankoulutukseen.  Nyt 4. vuoden biologian opiskelijana haaveilen oman alani opettajan työstä vaikkapa lukiossa.
Lukioaikaisista opinnoista etenkin englanti, ilmaisutaito ja abibändi ovat auttaneet minua esiintymistaidoissa. Biologian lisäksi kaikista muistakin aineista on ollut minulle hyötyä nykyisissä opinnoissani.