Valitse taso
Hakijalle

Arvotko lukioiden välillä tai oletko epävarma lukio-opinnoista? Tahdotko tietää, millaista Kimpisen lukiossa on?

Me vastaamme sinulle. Kimpinen on lukio täynnä ystävällisiä ihmisiä, hyviä opettajia sekä erilaista toimintaa. Kimpisen lukio yhdistetään usein urheiluun liikuntapainotuksen, treenimahdollisuuksiemme sekä monipuolisten liikuntakurssien takia. Kimpisen lukio ei kuitenkaan painotu ainoastaan urheiluun vaan myös kansainvälisyyteen ja luovuuteen. Liikuntadiplomin lisäksi kuvataiteesta kiinnostuneilla on mahdollisuus suorittaa kuvataiteen lukiodiplomi ja ulkomaille halvalla tahtoville on laaja skaala erilaisia kansainvälisiä kursseja ja projekteja. Näiden mukana saat harjoitusta yhteistyöstä ja pääset matkustamaan ja tutustumaan eri maiden nuoriin ja kulttuureihin.

Koulussa toimii lisäksi useita erilaisia ryhmiä. Lukiolaisia toimii opiskelijakunnan hallituksessa, tutoreina, erilaisissa työryhmissä ja kummitoiminnassa. Opiskelijakunta järjestää aika-ajoin erilaisia teemapäiviä ja tempauksia. Hallituksen jäsenet saavat mahdollisuuden vaikuttaa koulun mahdollisiin epäkohtiin ja ehdottaa uusia käytänteitä. Tutorina pääsee opastamaan uusia lukiolaisia ja markkinoimaan lukiota päätöstä harkitseville ysiluokkalaisille. Kummitoiminnassa kerätään rahaa Kimpisen lukion omalle kummikylälle ja kummitytölle. Mikäli et ole kiinnostunut ylimääräisestä toiminnasta, ei mikään näistä ole pakollista. Jokaiselle löytyy oma opiskelutyyli, -tahti ja itseä kiinnostavat kurssit.

Erilaisia mahdollisuuksia on siis paljon. Tämä näkyy myös Kimpisen lukion opiskelijoiden monimuotoisuudessa. Vaikka käytävillä tallaa monenlaista porukkaa, muodostuu heistä eheä kokonaisuus, sillä kaikkia yhdistää Kimpisen hyvä yhteishenki. 

 

Millaista on opiskelu Kimpisessä?

”Mukavaa, välillä rankkaa mutta palkitsevaa.”

 

Mitä hyvää Kimpisen lukiossa on?

”Mukavat ihmiset, hyvä yhteishenki. On helppo tutustua uusiin ihmisiin.”

”Positiivinen ilmapiiri ja opiskelumotivaatio on korkea. Urheilumahdollisuuksia on paljon.”

 

Tervetuloa tutustumaan

Miltä näyttää Kimpisen lukio? Millaista on opiskella lukiossa? Mikä on kuvispolku? Miten voin kansainvälistyä lukiolaisena?

Kimpisen lukion esittelyilta järjestetään ke 24.1.2018 klo 18. Esittelyillassa pääsee tutustumaan Kimpisen lukion opettajiin, opiskelijoihin sekä lukion toimintaan ja tiloihin. Tilaisuus alkaa yläsalissa klo 18 ja yhteisen avauksen jälkeen on mahdollisuus kierrellä lukion tiloissa ja tutustua eri esittelypisteisiin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, vapaaehtoinen maksu Ylläksen leirikoulun hyväksi.

Esittelyillassa on paikalla lukion opettajia ja opiskelijoita, joiden kanssa voi keskustella lukion oppiaineista, lukio-opiskeluun liittyvistä asioista ja kysyä mieltä askarruttavia asioita omaa jatko-opintopaikan valintaa varten. Myös tutorit ovat paikalla opastamassa ja ohjaamassa vieraita. Esittelyillan kokemusten perusteella saa tuntumaa siitä, millaista olisi olla lukiolainen Kimpisen lukiossa. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!