Valitse taso

Opiskelu aikuislukiossa

Lukion oppimäärän suorittamiseksi on opiskeltava 44 kurssia. Näistä pakollisia on lyhyen matematiikan opiskelijalla 33, pitkän matematiikan opiskelijalla 37. Loput 11 tai 7 kurssia voi valita itse. Valinnoissa kannattaa huomioida ylioppilastutkinto: ylioppilastutkinnon kokeet perustuvat pakollisiin ja syventäviin kursseihin.

Iltaopetus

Matematiikka, äidinkieli, ruotsi, englanti, fysiikka ja kemia opetetaan luokkaopetuksena. Näiden aineiden oppitunnit pidetään tiistai- ja keskiviikkoiltaisin Kimpisen lukion tiloissa.Lyhyiden kielten tunnit järjestetään luokkaopetuksena maanantaisin ja torstaisin. Opetus annetaan 80 minuutin mittaisina kaksoistunteina ja kurssin lopuksi on koe. Kokeet pidetään klo 17.00-19.00 välisenä aikana.

Reaaliaineiden kurssien lähiopetustunteja pidetään joka toinen torstai-ilta koululla. Lähiopetustunteja on kullakin kurssilla kolme kertaa 80 minuuttia jakson aikana. Kurssin päätteeksi on koe, joka järjestetään koululla.

Osa reaaliaineiden kursseista järjestetään yhteistyössä Imatran yhteislukion kanssa ja opetus tulee joko Imatralta tai Lappeenrannasta. Lähiopetuksen sijaan kursseilla käytetään Adobe Connect Pro -yhteyttä, jonka käytön opettaja opastaa. Opetukseen voi osallistua joko koulun atk-tilassa tai kotoa käsin. Koe järjestetään aina koululla, jossa opiskelija on kirjoilla.

Wilma

Kimpisen lukion aikuislinjalla on käytössä Wilma -ohjelma osoitteessa https://wilma.lappeenranta.fi. Wilma -tunnukset annetaan uusille opiskelijoille ohjauksen yhteydessä.

Wilmassa opiskelijat valitsevat kurssit, seuraavat opintosuorituksiaan, lukevat tiedotteita, ilmoittautuvat uusintakokeisiin ja ylioppilastutkinnon kokeisiin sekä viestivät opettajien kanssa.