Palvelut
Valitse taso

Opiskelu aikuislukiossa

Miten aikuislukion opetus on järjestetty?

Aikuislukion lukuvuosi on jaettu päivälukion tapaan viiteen jaksoon. Kunkin oppiaineen kurssit kestävät yleensä yhden jakson ajan. Yhden kurssin opetus sisältää 12 lähiopetuksessa olevaa kaksoistuntia ja kokeen. Reaaliaineissa lähiopetuskaksoistunteja on vain kolme kertaa.

Kimpisen lukion tiloissa pidettävät oppitunnit sijoittuvat pääsääntöisesti tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltoihin klo 16.50-21.00 väliselle ajalle. Opetusta on jokaisessa kurssissa kaksoistunti kaksi kertaa viikossa.  Lukujärjestys on samanlainen tiistaisin ja keskiviikkoisin. Reaaliaineiden lähiopetustunnit pidetään torstaisin joka toinen viikko.

Saimaan ammattiopiston kaksoistutkinto-opiskelijoille tarjotaan lähiopetusta neljässä kirjoitettavassa aineessa (äidinkieli, ruotsi ja englanti sekä lyhyt tai pitkä matematiikka). Oppitunnit pidetään maanantai- ja keskiviikkoiltapäivisin ammattiopiston tiloissa. Kaksoistutkinto-opiskelijat voivat valita opintoihinsa myös Kimpisen lukion tiloissa pidettäviä Kimpisen päivälukion ja aikuislukion kursseja.

 

Wilma

Kimpisen lukion aikuislinjalla on käytössä Wilma -ohjelma osoitteessa https://wilma.lappeenranta.fi. Wilma -tunnukset annetaan uusille opiskelijoille ohjauksen yhteydessä.

Wilmassa opiskelijat valitsevat kurssit, seuraavat opintosuorituksiaan, lukevat tiedotteita, ilmoittautuvat uusintakokeisiin ja ylioppilastutkinnon kokeisiin sekä viestivät opettajien kanssa.


Oppaat ja ohjeet