Valitse taso

Sammonlahden frisbeegolfratahanke – asukastilaisuus alueen asukkaille

Sammonlahden alue_Kuva Lappeenrannan kaupunki.jpg

Lappeenrannan kaupungin asuinalueen kehittämishanke Länsi-alue omaksi ja Willimiehen Disc Golf ry yhteistyössä toteuttavat keväällä 2014 Sammonlahteen uuden 9-korisen frisbeegolfradan.

Uuteen frisbeegolfrataan liittyen pidetään alueen asukkaille avoin asukastilaisuus Sammonlahden koulun auditoriossa tiistaina 12.11.2013 klo 17 – 19.

Uusi frisbeegolfrata Sammonlahden koulun lähelle

- Frisbeegolfrata on suunniteltu Sammonlahden yläkoulun ja sen lähellä olevien jalkapallokenttien lounaispuolelle. Alue on kaavoitettu puisto ja ulkoliikunta-alueeksi ja on käytännössä metsää. Alue on hyvä frisbeegolfradalle, koska lähellä on muitakin urheilumahdollisuuksia, Willimiehen Disc Golf ry:n jäsen ja aktiiviharrastaja Lauri Huotarinen toteaa tekemässään ratasuunnitelmassa.

Ratasuunnitelma on tehty monipuolistamaan Lappeenrannan frisbeegolfrata tarjontaa ja palvelemaan läntisen alueen harrastajia mahdollisimman monipuolisesti. Suunniteltu rata palvelee myös Sammonlahden yläkoulua ja mahdollisesti muitakin lähikouluja. Radan kiertoaika on alle 40 minuuttia, joten radan ehtii hyvinkin kiertämään esimerkiksi liikuntatunnin aikana.

- Radan väylät on suunniteltu niin ettei isompia puita tarvitse kaataa. Ainoastaan vesakkoa ja muuta aluskasvillisuutta tulisi raivata. Väyläopasteet ja infotaulu ovat ainoat pystytettävät merkinnät radasta korien lisäksi, Lauri Huotarinen informoi.

Radan suunnitellut Lauri Huotarinen ja Myllymäen 18-korisen frisbeegolfradan suunnitellut Miikka Nieminen esittelevät asukastilaisuudessa Sammonlahden ratasuunnitelman. Asukkailla on myös mahdollisuus päästä tutustumaan ratasuunnitelmaan paikan päälle metsikköön erikseen sovittavana ajankohtana.

Asukkailla mahdollisuus kommentoida suunnitelmaa

 - Alueen asukkailla ja alan harrastajilla on nyt loistava mahdollisuus tutustua ratasuunnitelmaan asukastilaisuudessa. Paikalla tilaisuudessa ovat lajin asiantuntijat sekä myös kaupungin edustajina lisäkseni kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen sekä liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana kertoo.

- Asukkaat voivat kommentoida suunnitelmaa jo paikan päällä asukastilaisuudessa sekä myös kirjallisesti aina vuoden loppuun asti. Jaamme tilaisuudessa palautelomakkeita. Otamme huomioon ja kuuntelemme herkällä korvalla palautteita. Tavoitteemme on saada aikaa kaikille osapuolille paras ratkaisu koskien uutta frisbeegolfrataa, Pia Haakana sanoo.

Sammonlahden frisbeegolfrata suunnitelma Lauri Huotarinen.jpg

Asukasaktiivisuus sai aikaan tämän hankkeen

 - Asukkailta saadun toiveen mukaisesti lähdimme kartoittamaan ajatusta frisbeegolfradasta läntiselle alueelle, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana kertoo. – Otimme yhteyttä paikalliseen yhdistykseen, Willimiehen Disc Golf ry:hyn ja sieltä oltiin heti mukana ajatuksen eteenpäin viennissä. On aivan loistavaa, että jo toistamiseen niin sanottu kolmas sektori eli tämä harrasteyhdistys lähtee kaupungin kanssa yhteistyössä viemään asukkaita ja asuinalueen viihtyisyyttä edistävää hanketta eteenpäin. Ensimmäinen yhteinen hankkeemmehan oli yhdessä eteläisen alueen asukkaiden ja harrasteyhdistyksen kanssa, uusi Myllymäen frisbeegolfrata, Haakana toteaa tyytyväisenä.

- On todella ilo huomata, että asukkaat aktiivisesti tuovat ajatuksiaan ja kehitysehdotuksiaan esille. Kaikilla ideoilla ei valitettavasti ole mahdollisuutta mennä eteenpäin, useimmiten taloustilanteen takia, mutta on myös näitä helmiä, jotka lähtevät eteenpäin ja jopa toteutuvatkin, Haakana iloitsee.

Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi ei tule rakentaman eikä hallinnoimaan Sammonlahden uutta 9-korista frisbeegolfrataa. Radan suunnittelu ja toteutus tehdään yhteistyössä asuinalueen kehittämishankkeen, harrasteyhdistyksen sekä alueen asukkaiden kanssa. Keväällä 2014 talkoilla raivataan pusikkoa ja muuta aluskasvillisuutta, talkoilla laitetaan korit pystyyn ja talkoilla pidetään käytössä oleva rata käyttökunnossa, jokainen käyttäjä omalta osaltaan.

- Tämä toiminta on sitä yhteisöllisyyttä parhaimmillaan. Yhdessä tehden oman asuinalueen ja oman asumisen ja elämisen parhaaksi tehtävää toimintaa, Haakana hehkuttaa.

Lisätietoja:

Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö,
puh. 040 5494 740
Lauri Huotarinen, Willimiehen Disc Golf ry, ratasuunnittelija,
puh. 040 531 5148

Sammonlahden frisbeegolfrata suunnitelma