Etusivu KaupunkimmeLappeenranta-aiheista taidetta
Valitse taso

Lappeenranta-aiheista taidetta – Lappeenranta kuviksi

Lappeenrannan Taideyhdistys ry on järjesti  kesän 2017 aikana yhdessä Lappeenrannan kuvataidekoulun kanssa kaikille avoimen kuvataidetapahtuman ”Lappeenranta kuviksi”. Tapahtuman tarkoitus oli saada kaikki halukkaat - lapset ja aikuiset - tekemään Lappeenranta-aiheista taidetta vapaasti valitsemallaan tekniikalla.

Pirkko-Liisa_Inkinen_305x385.jpg
Pirkko-Liisa Inkinen
”Pusupuiston vanha kioski/kuin silloin ennen”


Arvovaltainen raati kokosi kertyneistä teoksista näyttelyn Kuvataidekoululle Galleria Kaakaopapuun. Raatiin kuuluivat taiteilija Heli Pukki, Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman ja Lappeenrannan kuvataidekoulun rehtori Hanne Kärki.

Raati kiinnitti valinnoissaan huomiota teosten tunnelmaan ja ilmaisuun, ei pelkästään tekniseen osaamiseen.Tavoitteena ollut yhteisöllisesti rakennettu näyttely toteutui hyvin. Erityisen ilahtunut raati on siitä, että esille saadaan hyvin monipuolisesti erilaisilla tekniikoilla toteutettua taidetta. Nähtäville asetettiin 28 taideteosta 20 taiteilijalta, joista nuorin on kolmevuotias. Raati totesi myös, että työt tallentavat riemastuttavalla tavalla Lappeenrannan uudistuvia kulmia ja näyttävät niin tuttuja kuin vähemmän tunnettuja puolia kaupungista.

 Näyttely oli avoinna 20. elokuuta 2017 asti .

Taustaa

Lappeenrannan Taideyhdistys järjesti vuonna 1955 Lappeenranta-aiheisen maalauskilpailun, johon osallistui 35 taiteilijaa yhteensä 60 työllä. Kilpailuun osallistuvista töistä oli näyttely Lönnrotin koululla. Erkki Lahikaisen ja Valdemar Pyysiäisen hienot voittotyöt on tallennettu Etelä-Karjalan taidemuseon kokoelmiin.

Asukasyhdistysaktiivi Juhani Sirkiän ehdotuksen innoittamana Lappeenrannan Taideyhdistyksen hallitus päätti toistaa perinnettä, tällä kertaa ei kuitenkaan kilpailuna, vaan matalamman kynnyksen tapahtumana, johon kaikki halukkaat voivat osallistua.

Liitetiedostona on Lappeenranta kuviksi -näyttelyn teokset.


Lisätietoa antaa:
Lappeenrannan Taideyhdistyksen puheenjohtaja Martti Lahikainen, marttilahikainen@gmail.com