Etusivu KaupunkimmeLappeenrannan tunnukset
Valitse taso

Lappeenrannan tunnuksetLappeenrannan vaakunan malli

Lappeenrannan kaupungin vaakuna
Lappeenrannan kaupungin vaakuna on Villimies-vaakuna. Vaakunan nykyisen version on suunnitellut heraldikko Olof Eriksson vuonna 1954.

Lappeenrannan vaakunaselitys kuuluu:
"Hopeakentässä luonnonvärinen metsäläinen, pidellen maahanlaskettua nuijaa, seisomassa vihreällä maalla. Otsan ja vyötäisten ympärillä vihreä seppele."
Lappeenrannan vaakunan malli
Vaakunan käyttö edellyttää kaupungin lupaa. Lupaa haetaan kaupunginsihteeri Juha Willbergiltä, etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi.

Vaakunaa ei saa muokata, ja sitä saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon lupa on myönnetty. Vaakunan käyttösäännöt löytyvät tästä.

Lappeenrannan kaupungin markkinointilogoLappeenranta

Lappeenrannan kaupungilla on käytössään graafinen ilme, joka määrittelee ulkoasun mm. kirje-, julkaisu- ja esittelypohjille. Graafisesta ilmeestä lisätietoja antaa viestintäsihteeri Minna Kivistö, puh. 040 1309 075.
Lappeenranta
Graafiseen ilmeeseen kuuluu myös markkinointilogo, jota käytetään ensisijaisesti markkinoinnissa.

Logon kaaret kuvastavat 
  • kattavia peruspalveluja kaupunkilaisille ensimmäisellä tasolla ja kansainvälistä kohtauspaikkaa toisella tasolla.
  • alun perin Saimaaseen ja metsään pohjautuvan elinkeinoelämän nousua uudelle innovatiiviselle tasolle EU-Venäjä välisenä toimijana sekä uudistuvan ja monipuolisen yritystoiminnan tukijana.
  • Vihreä väri viittaa vihreisiin arvoihin, luonnonläheisyyteen ja uusiutuvaan energia- ja metsäteollisuuteen.

Logon ja sen ohjeistuksen voi ladata oheisista liitetiedostoista. Mikäli logosta käytetään versiota, johon on liitetty alateksti Kansainvälinen yliopistokaupunki, tulee varmistua siitä, että myös alateksti on selkeästi luettavissa.

Kaupungin visuaalinen ilme

Lisää tietoa kaupungin visuaalisesta ilmeestä löytyy visuaalista ilmettä koskevasta ohjeistosta (brandbook)


 

villimies_netti_copyright.jpgLappeenrannan Villimies PR-hahmo

Lappeenrannan kaupunki on toteuttanut Lappeenrannan vaakunan villistä miehestä erillisen Villimies PR-hahmon, joka voidaan luovuttaa käytettäväksi kaupallisiin markkinointituotteisiin. Kaupunki käsittelee Villimies PR-hahmon käyttöpyynnöt ja myöntää luvan tuotekohtaisesti. Tiedusteluihin vastaa ja luvan myöntää markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, puh. 040 8499 161, mirka.rahman@lappeenranta.fi. Hinnasto ja ohjeet löytyvät liitetiedostosta.

Lisätietoja antavat II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776 ja markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, puh. 040 8499 161.