Etusivu KaupunkimmeLaihia, Mälkiä, KanavansuuTelakkamestari viihtyy Kanavansuulla

Telakkamestari viihtyy Kanavansuulla

 

 Paavo Ripatti221x333.jpg
 Paavo Ripatti

Kello käy varttia vaille kahdeksaa keskiviikkoaamuna, pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Paavo Ripatti tekee lähtöä töihin kotoaan Kanavansuun Tilimäenkadulta.

Ripatti on asunut Kanavansuun työläiskorttelialueeseen kuuluvassa talossaan 1990-luvun alusta alkaen.

Naapurissa asuva ystävä houkutteli hänet aikoinaan katsomaan myynnissä olevaa rakennusta. Sekä talon historia tarinoineen että sijainti Saimaan rannan tuntumassa ihastuttivat ensinäkemältä, ja talokaupat tehtiin kaupungin kanssa.

Vanha merkintä L 31 talon kadunpuoleisen, punamullan värisen päätykolmion valkoisessa poikkipuussa kertoo entisten asukkaiden osoitteen, mutta sitäkin varhaisempi numero on muistissa: kasarmi 22. Tuolloin talo tarjosi suojan neljälle perheelle.

– Tämä on alueen vanhimpia rakennuksia, valmistunut jo vuonna 1908. Alkuperäinen ulkoasukin oli erilainen kuin myöhemmin rakennetuissa taloissa. Kun tässä sisäänkäynnit olivat molemmista päädyistä, naapureissa portaat nousivat jo alun alkaenkin pitkältä sivulta. Myöhemmin minunkin taloni on muutettu samaan malliin, Ripatti kertoo.Ripatin talon pyöreä ikkuna149x95.png

Hän arvioi, että seudun vanhimpiin kuuluva talo on vaatinut korjausremontteja naapuritaloja enemmän. Alkujaan ei ollut vesijohtoja, joten niiden asentaminen oli suurimpia urakoita. Myös lattiat ja ikkunat on uusittu. Kaikki muutokset ja parannukset tehdään suojelumerkintöjen mukaisesti.

Paavo Ripatti on viihtynyt Kanavansuulla jo kolmattakymmentä vuotta hyvin. Paitsi työpaikka, myös harrastus on lähellä: telakalla odottaa vanha laiva kesää ja kapteeniaan. Ripatti on Kanavansuun Perinnelaiva-telakkayhdistyksen perustajajäseniä, telakkamestari ja hallituksen jäsen.

Ripatin talon ikkuna149x129.png

 

Teksti Mervi Palonen