Etusivu KaupunkimmeKoulu- ja opiskelukaupunki

Lappeenranta koulu- ja opiskelukaupunkina

Lappeenrannan kaupunki järjestää itse esiopetusta, perusopetusta, koululaisten iltapäivätoimintaa sekä lukiokoulutusta. Lisäksi kaupunki järjestää taiteen perusopetusta sekä koululaisten iltapäivätoimintaa hankkimalla näitä palveluita yhteisöiltä.

Lisäksi Lappeenrannassa toimivat yhdistyksen ylläpitämä Steinerkoulu ja venäjän kielen ja kulttuurin opetukseen painottuva säätiön ylläpitämä Itä-Suomen suomalais-venäläinen koulu.

Taiteen perusopetusta on tarjolla musiikin, tanssin, sirkustaiteen, teatteritaiteen, kuvataiteen ja käsityön taiteenaloilla.

Lappeenrannassa sijaitsevat Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), Saimaan ammattikorkeakoulu, Saimaan ammattiopisto Sampo sekä maasotakoulu. Osa ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston opiskelijoista suorittaa opintojaan Imatralla. Lappeenrannassa toimivat myös kansalaisopisto ja musiikkiopisto. Opiskella voi myös avoimen korkeakoulun tai avoimen ammattikorkeakoulun kursseilla.

Lappeenrantalaiset oppilaitokset ovat jo pitkään tehneet luontevaa yhteistyötä alueen elinkeinoelämän ja yritysten kanssa, joten opetus on hyvin työelämälähtöistä. Oppilaitoksista onkin tullut eri alojen oppimis- ja kehittämiskeskuksia. Kontakteja on niin Eurooppaan kuin vaikkapa Aasiaankin. Oppilaitoksilla on tänä päivänä runsaasti opiskelija- ja opettajavaihtoa eri puolille maailmaa.