Etusivu KaupunkimmeKansainvälisyysKoulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa

Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa

Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailmalla tunnettu ja arvostettu. Etelä-Karjalan alueella koulutuspalveluja sisältäviä leirikoulutuotteita ja oppilaitosvierailuja kysytään erityisesti Venäjältä sekä Aasiasta. Asiakkaita voivat olla lapset leirikoulujen muodossa kuten myös opettajat, jotka tulevat tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään.

Koulutusmatkailu eroaa vapaa-ajan matkailusta erityisesti siksi, että koulutusmatkailukokonaisuuden toteuttaminen vaatii julkisen ja yksityisen sektorin sekä koulutus- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä. Koulutusmatkat poikkeavat tavallisesta vapaa-ajan matkasta myös keston suhteen.

 

Koulutusmatkailun tuotemanuaali 2020

Koulutusmatkailun tuotemanuaali 2020 – toinen painos on julkaistu kesällä ja on luettavissa ISSUU -verkkolehtenä: 

https://issuu.com/roister9/docs/gosaimaa_educational_manual_issuu

 

Koulutusmatkailun tuotemanuaali 2019

Educational manual - Lappeenranta and Imatra region

Julkaistu ISSUU -verkkolehtenä huhtikuussa 2019. Päivitys v. 2020 versioon tehty kesällä 2020. 

Näköispainosta (450kpl) jaetaan mm. seuraavissa tapahtumissa:

  • Loppuseminaari 25.4.19
  • ITB Shanghai, 15.-17.5.19
  • Edu travel workshop (Visit Finland) 16.5.19, Hki
  • Edu travel workshop (Visit Finland) 6.9.19, Hki
  • Midnight Sun Workshop 11.-12.6.19 Tampere
  • Winter Sport messut Pekingissä, syyskuu
  • Educational Travel ryhmän vierailut alueella

Painettua julkaisua on myös mm. Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien matkailuinfoissa, Etelä-Karjalan liitossa, Lappeenrannan Pietarin edustustossa, Lappeenrannan ja Pietarin kaupunkien ystävyyskaupungeissa.

Lappeenrannan kaupunki koordinoi Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa -hanketta, jonka tavoitteena oli kartoittaa maakunnasta opetus-, kulttuuri-, matkailu ym. palvelujen tarjoajat ja saada eri toimijat tietoisemmaksi toisistaan. Samalla tunnistettiin matkailualan työpaikkoja sekä työllistymismahdollisuuksia. Hankeaika oli 12.12.2018-30.4.2019. Tuloksena koostettiin tuotemanuaali, joita ulkomaiset sekä myös kotimaiset ostajat ja matkailijat voivat hyödyntää. Palveluja tuottavat toimijat perehtyivät koulutusmatkailun erityispiirteisiin, järjestämistapaan, turvallisuuteen ja kulttuurieroihin. Osaamisen jakamisessa hyödynnettiin digitalisaation luomia mahdollisuuksia.

Rahoitus: Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO), Lappeenranta - Imatra-kasvusopimus, Lappeenrannan kaupunki, Imatran kaupunki