Etusivu KaupunkimmeItärata ja Saimaa-ilmiö 2026

Itärata-hankeitarata_logo_turkoosi-258x80.png

Itärata yhdistää puoli Suomea. Itäisen Suomen 5 maakuntaa ja 10 kaupunkia ovat järjestäytyneet edistääkseen Itäradan toteutumista - Lappeenrannan kaupunki on mukana hankkeessa.

Itärata tarjoaa toimivan ratkaisun kannattavalle kaukojunaliikenteelle itäiseen Suomeen. Itäradalla saavutetaan kolme tärkeää päämäärää yhdellä kertaa: Savon ja Karjalan ratojen ja Helsingin väliset junayhteydet nopeutuvat tuntuvasti sekä Helsingin ja Pietarin välisten junayhteydet nopeutuvat. Savon tai Karjalan radan suunnista tultaessa päästään yhdellä Kouvolassa tehtävällä junanvaihdolla nopeasti Pietariin ja Kotkaan.

Lue lisää Itäradasta!

Saimaa-ilmiö 2026 saimaailmio.jpg

Savonlinnasta – ja samalla koko Saimaan seudusta – Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026.

Savonlinna on Itä-Suomen maakuntien yhteinen ehdokas Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture ECOC) vuodeksi 2026. Idealle ovat antaneet tukensa myös maakuntien keskuskaupungit Lappeenranta, Mikkeli, Kuopio ja Joensuu.

Savonlinna-kulttuuripääkaupunkihankkeen alue perustuu Suur-Saimaan ja Vuoksen vesistöalueen rajaukseen, jota luonnehtii yhteinen historia ja vesistöön pohjautuva kulttuuri.

Lue lisää Saimaa-ilmiöstä!