Pyöräretkeily Lappeenrannassa

275 km poljettavan hyviä pyöräreittejä!

satama_pyöräily_kevytliikenne_20140717_kj (07).jpg

Satama

Lappeenrannan satama on kesäisin kaupungin suosituin kohtaamispaikka. Satama-alueella voi rentoutua laivojen kansiterasseilla, katsella vilkasta risteilyliikennettä ja nauttia musiikillisesta annista. Alueelta löytyy paikallisia erikoisherkkuja kuten ”atomeja” ja ”vetyjä”. Sataman kärjessä sijaitsee vuosittain rakennettava Pohjoismaiden suurin Hiekkalinna, jolle on helppo pyöräillä tai kävellä.

 

Linnoitus20140722_myllysaari_uimala_kj(11)250 (1).jpg

Linnoituksena tunnettuun vanhaan kaupunkiin voi pyöräillä Kristiinankatua Wiipurin portille tai satamaraittia entiselle tervaportille. Linnoituksen mäellä odottaa viehättävä museoiden, myymälöiden, kahviloiden ja Suomen vanhimman Ortodoksikirkon miljöö. Jo 1700-luvulla rakennettu Linnoitus on arvokas osa niin suomalaisten, venäläisten kuin ruotsalaistenkin yhteistä kulttuuriperintöä ja sen vallit tarjoavat idylliset näkymät sekä kaupunginlahdelle että Saimaalle.

 

Myllysaari

Myllysaari on kaupungin suosittu kesä-liikunta-alue, josta löytyy uimala hyppytorneineen, hiekkaranta, rantasauna ja perhepuisto. Myllysaareen johtava pyörätie seuraa hopeapajujen reunustamaa rantaraittia satama-alueelta. 

SchwabischHall5_250 (1).jpg 

Yliopisto

Lappeenranta on tekniikan ja kaupallisten aineiden yliopistokaupunki. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulu ovat molemmat sijoittuneet luonnonkauniin Skinnarilan niemen noin 8 000 opiskelijan yhteiskampukselle. LUT:in maailman vihreimmäksi valitulla kampuksella keskitytään uusiutuvan energian tutkimiseen. Kampukselle pyöräillään rantaraittia.

 

Luukkaansalmen silta

Luukkaansalmen sillalle noustessa näkee Saimaan vilkkaan laiva- ja veneliikenteen sekä metsäteollisuuden merkittävyyden kaupungille. Toisessa horisontissa siintävät sisämaan suurimman tuulipuiston silhuetit.

 

Saimaan kanava200409 Saimaan kanava ja laiva 001b250 (1).jpg

Risteilyt Saimaalla ja Saimaan kanavalla kiinnostavat sekä kaupunkilaisia että matkailijoita. Lappeenrannasta avautuva Saimaan kanava on kokonaispituudeltaan 42,9 kilometriä ja se jatkuu aina Viipuriin saakka. Kanavan kahdeksasta sulusta kolme sijaitsee Suomen puolella, ja niitä pääsee ihastelemaan kätevimmin pyörällä.

 

Matkakeskus

Lappeenrantaan pääse kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä. Lappeenrannan Matkakeskukselta saapuvat ja lähtevät linja-autot ja junat niin pohjoiseen kuin etelään.

 

Lentokenttä

Lappeenrannan lentokentän historia alkaa vuodesta 1918 ja lentoasema on yksi maamme vanhimmista. Lentokenttä sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Lappeenrannan lentokentältä lähtee matkustajakoneita ulkomaille ja siellä toimii aktiivinen harrastelento- ja myös museotoiminta. 

  

 

Kohteet kartalla