Pyöräilyreitit Lappeenrannassa ja lähialueilla

Tälle sivulle kootaan erilaisia pyöräilyreittejä niin matkailijoille kuin paikallisille pyöräilijöille. Viereisellä listalla on esitetty reittikortteina teemoiltaan erilaisia reittejä, joissa pituudet ja vaikeusasteet vaihtelevat. Lisää reittejä on nähtävissä pyöräilijän opaskartassa.

Reitteihin kannattaa tutustua etukäteen. Matkat on ilmoitettu edestakaisina matkoina. 

Pyöräilyreitit Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on pyöräilijöille 15 teemallista pyöräilyreittiä, jotka vievät kaupungeista luonnon keskelle rauhallisiin maaseutu- ja järvimaisemiin. Reiteillä pääsee tutustumaan myös maakunnan kulttuuriin ja historiaan.

Pyöräilyreittiverkosto ulottuu jokaiseen maakunnan kuntaan, teemalliset reitit ovat pituudeltaan noin 10 kilometristä lähes 200 kilometriin. Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien keskustoissa ja niiden ympäristössä sijaitsee lyhyempiä reittejä, jotka sopivat puolen päivän tai yhden päivän retkille. Maaseudulla on myös reittejä, jotka sopivat useamman päivän retkille. Reitit sopivat sekä aktiivisille pyöräharrastajille, satunnaisille pyöräilijöille että perheille.

Lappeenrannan ja sen ympäristökuntien Etelä-Karjalan teemallisiin pyöräilyreitteihin voi tutustua retkeilyportaalissa ja GoSaimaan verkkosivustolla.

Pyöräilijän opaskartta

Lappeenrannan kaupunki on julkaissut 2015 pyöräilijän opaskartan, joka koostuu kahdesta osasta:

Etupuolella on Lappeenrannan lähikartta, johon on kuvattu pääpyöräilyreitit tummansinisellä ja paikallisreitit vaaleansinisellä värillä sekä Etelä-Karjalan laaturaitti punaisella värillä. Lisänä karttaan on merkitty Lappeenrannan tärkeimmät kohteet ja nähtävyydet, pyörä- ja majoituspalvelut sekä matkailun infopisteet.

Takaosassa on Lappeenrannan lähialueet kattava kartta kuvattuna niin matkailijoille kuin paikallisille pyöräilijöillekin sopivilla retkeilyreiteillä. Takakartalla on myös kerrottu tarkemmin reittien kuvaukset, pituudet ja matkan varrella olevat kohteet ja nähtävyydet.

Karttaa jaetaan ilmaiseksi tällä hetkellä kolmella eri kieliversiolla: suomi, englanti ja venäjä.

Pyöräilijän opaskarttaa on saatavilla seuraavista paikoista:

  • Asiakaspalvelukeskus Winkistä, kaupungintalo 1. krs
  • Matkailun infopisteistä Kauppakeskus IsoKristiinasta ja Hiekkalinnasta (kesä-elokuussa)

Opaskartan voi ladata myös sähköisessä muodossa viereisestä Liitteet-listasta.

Lisätietoa

Asiakaspalvelukeskus Winkki, kaupungintalo 1. krs
Villimiehenkatu 1
53100 Lappeenranta
Puhelin (05) 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi