Etusivu Asiointi ja yhteystiedotTietopalvelutKaupunginarkiston tietopalvelu
Valitse taso

Lappeenrannan kaupunginarkisto

YhteystiedotKaupunginarkisto 2019.jpg 

Lappeenrannan kaupunginarkisto
Kehruuhuoneenkuja 6 (Linnoitus)
53900 LAPPEENRANTA

puh. 040 130 9146 (asiakaspalvelu) 

kaupunginarkisto@lappeenranta.fi

Avoinna arkipäivinä klo 9-15.
Sopimuksesta myös muuna aikana.

 

Tunnistautumista vaativat tietopyynnöt: tunnistaudu kaupunginarkistolla tai käytä sähköistä lomaketta,  tietopyyntölomake.

Tunnistautumista vaaditaan esimerkiksi silloin, kun tietopyyntö kohdistuu asianosaisjulkisiin asiakirjoihin (julkisuuslaki 11 §) tai itseä koskeviin asiakirjoihin (julkisuuslaki 12 §), jos asiankirjan sisältämät tiedot eivät ole julkisia.

 

Henkilökunta

Asiakirjahallintopäällikkö (poissa 1.3.2022-28.2.2023) Emilia Karppinen
puh. 040 192 8335

Vs. asiakirjahallintopäällikkö Aatu Keijonen 
puh.  040 595 3073

Ma. suunnittelija Helmi Laanti
puh. 040 631 0353

Arkistonhoitaja Tarja Lehtinen                                                   
puh. 040 642 8100

Arkistonhoitaja Annika Meuronen 
puh. 040 702 1126 

Ma. arkistonhoitaja Milka Mustonen
puh. 040 545 2743

Toiminta

Kaupunginarkisto toimii kaupungin virastojen ja laitosten keskusarkistona. Se ohjaa ja koordinoi yksiköiden arkistonmuodostusta ja arkistoteknistä hoitoa sekä huolehtii ja antaa tietoja sen haltuun siirretyistä asiakirjoista. Kaupunginarkisto ylläpitää myös kotiseutuarkistoa.

 

Tietoa ja ohjeita kotiseutuarkiston luovuttajalle

Mikä on kotiseutuarkisto?

Lappeenrannan kaupunginarkistossa säilytetään ensisijaisesti kaupungin viranomaistoiminnan seurauksena syntyneet pysyvästi säilytettävät asiakirjat. Näiden lisäksi otamme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan vastaan arkistoja mm. paikallisilta yhdistyksiltä, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Mitkä ehdot kotiseutuarkistojen vastaanottamiselle on?

Kotiseutuarkistojen tulee liittyä Lappeenrantaan. Tarkoitus on, että kotiseutuarkistot rikastavat mahdollisuuksia tutkia Lappeenrannan historiaa. Siksi emme ota vastaan esim. valtakunnallisten yhdistysten aineistoja muilta osin kuin paikallisjärjestön osalta.

Kotiseutuarkistossa säilytettävien asiakirjojen tulee olla vapaasti kaupunginarkiston asiakkaiden käytössä. Aineistolle voidaan asettaa käyttörajoituksia vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi jos aineisto sisältää terveystietoja. Käyttörajoituksista päättää asiakirjahallintopäällikkö.

Asiakirjoja luovutettaessa kaupunginarkistoon omistusoikeus siirtyy kaupunginarkistolle, asiakirjoja luovutettaessa tehdään kirjallinen luovutussopimus.

Ennen aineiston luovutusta huomioitavaa?

Kotiseutuarkiston aineistot säilytetään kaupunginarkistossa pysyvästi. Pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja ovat yhdistyksen itse tuottamat asiakirjat. Emme ota vastaan määräajan säilytettäviä aineistoja, esimerkiksi tiliotteita, tilitositteita tai kiertokirjeitä. Arkistonluovuttajan tulee poistaa tämänkaltaiset aineistot arkistosta ennen sen luovuttamista tai antaa kaupunginarkistolle lupa hävittää sellainen aineisto, jolla kaupunginarkisto ei näe pysyvän säilytyksen arvoa.

Kaupunginarkisto ei ota vastaan painotuotteita, esimerkiksi kirjoja tai lehtiä, elleivät nämä painotuotteet ole yhdistyksen omia julkaisuja.

Kaupunginarkistolle luovutettavan aineiston on oltava siistissä kunnossa. Emme ota vastaan esimerkiksi homeisia tai muuten likaisia aineistoja.

Aineiston on hyvä olla valmiiksi jonkinlaisessa järjestyksessä. Aineistosta tulee poistaa muovitaskut, kuminauhat ja klemmarit. Niittejä ei tarvitse poistaa.

Miten toimia, kun haluaa luovuttaa arkistonsa kotiseutuarkistoon?

Ota yhteyttä kaupunginarkistoon.
kaupunginarkisto@lappeenranta.fi
puh. 040 130 9146

Ennen yhteydenottoa selvitä valmiiksi arvio luovutettavan aineiston määrästä. Arkistossa aineiston määrää arvioidaan hyllymetreinä.