Valitse taso

Opiskelupaikka yliopistossa

15.9.2015
 Annika Valkeajoki_416x312.jpg
Kesän alussa tapahtui paljon asioita, jotka muuttivat arjen kertaheitolla uudeksi ja ihmeelliseksi. Ensin valmistuin toukokuun lopulla ylioppilaaksi, ja juhlat meillä kotona olivat todella mukavat. Ja muutama päivä lakkiaisten jälkeen sain tiedon, että minut on valittu Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan sellonsoittoa. Oli aivan mahtava tunne, kun kova työ palkittiin, ja pääsin opiskelemaan haluamaani alaa. Lukion loppuminen, ylioppilaaksi valmistuminen ja opiskelupaikka yliopistossa tarkoittivat ihan uudenlaisen elämän alkua syksyllä.

Kesän vietin kuitenkin perinteisesti musiikkikursseilla, tällä kertaa Naantalissa ja Savonlinnassa, ja kotona ja mökillä lomaillen. Kursseilla sain päivittäisillä soittotunneilla paljon hyviä neuvoja ja vinkkejä ja viikkojen aikana tutustuin monien suomalaisten ja ulkomaalaisten nuorten kanssa. Naantalin kurssi oli samaan aikaan Naantalin musiikkijuhlien kanssa, ja kurssilaisena pystyin käydä kuuntelemassa joka päivä hienoja konsertteja ja myös Savonlinnassa olin muutamassa todella upeassa konsertissa. Hyvät konsertit antavat aina lisäbuustia harjoitteluun, sillä niistä tulee aina sellainen tunne, että minäkin haluan soittaa noin hyvin.

Elokuun puolivälissä aloitin siis opinnot Sibelius-Akatemiassa. Aluksi kahden viikon aloitusperiodilla oli pitkiäkin päiviä aamusta iltaan: infoja, luentoja ja yleistä ryhmäytymistä. Nyt arki on alkanut kuitenkin rullaamaan omalla painollaan ja pian alkavat soittotuntien, musiikin historian ja teorian lisäksi mm. kamarimusiikkitunnit ja orkesteriperiodit. Odotan innolla, mitä kaikkea syksy tuokaan tullessaan.

Äskettäin sain kuulla myös ilouutisen, että minut valittiin syyskuun lopulla European Federation of National Youth Orchestras:n järjestämään muusikon ''Bootcampiin'' Skotlannissa. Intensiivikurssille osallistuu yhteensä 15 nuorta muusikkoa seitsemästä eri Euroopan maasta ja Suomesta matkaan lähtee kaksi Sibelius-Akatemian opiskelijaa. Matkasta tulee varmasti todella opettavainen ja mielenkiintoinen, sillä ohjelmassa on monenlaista toimintaa esiintymisistä työpajoihin ja BBC Scottish Symphony Orchestra:n konsertin kuunteluun.

Mukavaa syksyä kaikille!

Annika Valkeajoki