Etusivu PalvelutUutta joukkoliikenteen kesälippua myyty parissa viikossa 300 kappaletta
Ajankohtaista
17.5.2018 15:00

Uutta joukkoliikenteen kesälippua myyty parissa viikossa 300 kappaletta

Vielä ehdit ostaa edullisen kesälipun, jolla juniori matkustaa edullisimmillaan 0,61 €/päivä ja aikuinen 0,89 €/päivä. Myynti päättyy tämän kesän osalta 31.5. Kolme kuukautta voimassa olevia lippuja on myyty reilussa kahdessa viikossa jo noin 300 kappaletta. Uuden kesälipun tarkoituksena on kannustaa lappeenrantalaisia käyttämään kesälläkin bussia oman auton sijaan. Tällöin joukkoliikenteen palvelutasoa voitaisiin myös kehittää, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen. 

Bussi kesällä liikenneympyrä_354x236.jpg- Joukkoliikenteen käyttäjämäärät tippuvat kesällä todella paljon. Mikäli matkustajamääriä saadaan parannettua uuden lipputuotteen avulla, varmistetaan, että kesäajalta ei ole tarvetta vähentää vuoroja.

90 päivän kesälipun voi ostaa kaupungintalolla sijaitsevasta asiakaspalvelukeskus Winkistä, Joutsenon kirjaston Waltti-palvelupisteestä, yliopistolla sijaitsevasta Aalef-kaupasta tai Waltin nettikaupasta https://kauppa.waltti.fi.  Kesälipun voi ostaa 1.–31.5.2018 välisenä aikana. Tuote voidaan ladata samalle kortille, jossa on ollut tai on jäljellä alle 30 päivää kausilipputuotteita ja palata taas normaaliin 30 päivän kausilippuun, kun kesälipun voimassaolo päättyy.

Lippu on voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2018 saakka. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä, vaikka osa autolaitteista ilmoittaakin voimassaolon aina 90 päivän päähän ensimmäisestä leimauksesta. Tästä huolimatta autolaitteet eivät hyväksy kesälippua maksuksi 16.9. jälkeen.

Lippua ei voi myöskään lisäladata, vaikka myyntiaikaa olisikin jäljellä.

Kesäkortin päätyttyä Waltti-kortti täytyy vaihtaa takaisin 30 päivän kausituotteeksi joko palvelupisteessä tai netissä. Bussissa sitä ei voi tehdä. Kortti ei automaattisesti siirry käyttämään vanhaa kausilippua kesälippuajan umpeuduttua.

90 päivän Kesälipun hinnat vyöhykkeittäin (suluissa laskennallinen yhden päivän hinta):

vyöhykehinnat_502x172.png

Waltti-päivälipulla päiväksi rajatonta matkustamista

Käytössä on myös 5 euroa maksava Waltti-päivälippu, jolla voi matkustaa rajattomasti Lappeenrannan Waltti-liikenteessä kaikilla vyöhykkeillä. Tämä lippu on sopiva jos matkustaa yhden päivän aikana useita matkoja, mutta ei ole tarvetta pidemmälle kausituotteelle. Lipun voimassaolokausi alkaa sen ensimmäisestä käyttökerrasta, joten kortin voi ostaa valmiiksi jo hyvissä ajoin. Lipulla voi matkustaa samanaikaisesti vain yksi henkilö. Päivälippua myydään asiakaspalvelukeskus Winkissä, Joutsenon Waltti-palvelupisteessä, yliopiston Aalef-kaupassa.

Vyöhykekartta_406x331.pngLisätietoja:
Olli Hirvonen, kaupungininsinööri
p. 040 670 1566, olli.hirvonen(at)lappeenranta.fi