Etusivu PalvelutUusi lipputuote seutulipun tilalle
Ajankohtaista
23.1.2018 15:15

Uusi lipputuote seutulipun tilalle

Lappeenranta on lopettanut joukkoliikenteen seutulipun sekä Matkahuollon kaupunkiliput ja niiden viimeinen käyttöpäivä on 31.1.2018. Kaupunki, Matkahuolto ja alueen liikennöitsijät ovat sopineet uuden lipputuotteen nimeltään ”Sarjakortti Lappeenranta” käyttöönotosta lappeenrantalaisille joukkoliikenteen käyttäjille. Se on tarkoitettu kuntarajat ylittävään liikenteeseen, käytännössä Luumäelle, Lemille, Savitaipaleelle tai Taipalsaarelle suuntautuviin matkoihin Lappeenrannasta.
Linja-auto_talvi 2018_Minna Kivistö_327x200.jpg
Sarjakortti Lappeenranta tulee voimaan 1.2.2018 ja se oikeuttaa 42 matkaan, joiden enimmäispituus on 45 kilometriä. Lipun asiakashinta on 61 euroa ja sen voi ostaa Lappeenrannan Matkahuollosta Ratakadulta. Sarjakortin hinta on halvempi kuin aiemman seutulipun, mutta se ei kuitenkaan käy maksuvälineenä Lappeenrannan paikallisliikenteessä.

- Tällä tarjotaan lappeenrantalaisille seutulippua edullisempi vaihtoehto matkustaa kuntarajat ylittävässä liikenteessä, kertoo joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvonen.

Walttikortin kelpoisuusalue kasvaa

Liikennöitsijöiden ja Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen kanssa on myös sovittu, että Lappeenrannan kaupungin sisäisiin matkoihin Rutolan alueelta ja Korvenkylästä voi 1.2. alkaen maksaa matkan Waltti kausituotteilla niissä vuoroissa, joissa se ei aiemmin käynyt. Walttikortin kelpoisuus siis lisääntyy Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen ostamiin vuoroihin Lappeenrannan sisällä niin, että se käy maksuvälineenä koko Lappeenrannan alueella kaikilla vuoroilla. Uudet Walttikortit voi ostaa kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä kaupungintalolla.

Walttituotteissa on myös päivälippu, joka on voimassa 24 tuntia ja käy koko Lappeenrannan Walttialueelle. Sen hinta on 5 euroa ja niitä myydään asiakaspalvelukeskus Winkissä.
 
Lisätietoja
Lappeenrannan kaupunki
Olli Hirvonen, joukkoliikennepäällikkö
olli.hirvonen(at)lappeenranta.fi / 040 670 1566