Etusivu PalvelutTuumasta tonniin -kampanjasta loppukirittäjä asukaskehittämiseen
Ajankohtaista
25.4.2018 12:34

Tuumasta tonniin -kampanjasta loppukirittäjä asukaskehittämiseen

Lappeenrannan kaupungin hallinnoima Elinvoimaa ja osallisuutta -hanke on käynnistänyt Tuumasta tonniin -osallisuuskampanjan. EU-hanke tarjoaa kampanjallaan mahdollisuutta erityisesti osallisuusasioista kiinnostuneiden asukkaiden ja järjestöjen ideoiden toteuttamiseksi. Tuumasta tonniin -osallisuuskampanjalla kehitetään ratkaisuja yhteisöllisiin haasteisiin ja toimintamalleja haasteiden parissa työskentelemiseksi.

- Hankeaikaa on jäljellä vuoden loppuun, joten vielä siis on aikaa kehittää uusia lappeenrantalaisia palvelevia osallisuusratkaisuja ja päästä kokeilemaan niitä ennen syksyä, kertoo hankekoordinaattori Marika Heinilä kampanjan ideasta.

Tuumasta tonniin_Marika Heinilä_374x280.jpegHaasteiden ratkaisijoina ja toimintamallien kehittäjinä voivat toimia ketkä tahansa asian omakseen kokevat lappeenrantalaiset. Kampanjan teemaan ja hankkeen tavoitteisiin sopivat ehdotukset voivat saada toteuttamisrahaa 1000 euroa. Jotta ideat voidaan toteuttaa, on niiden täytettävä kuitenkin muutamia taustahankkeen kriteerejä.

- Tämä kampanja on tarkoitettu mahdollistamaan erilaisia kokeiluja, joilla voi olla vaikutusta työelämän ulkopuolella oleviin tai muuten heikossa työmarkkina-asemassa oleviin lappeenrantalaisiin. Ratkaisuehdotusten on hyödynnettävä jollakin tavalla juuri tätä kohderyhmää, muuten kokeiluja ei voida rahoittaa.

Elinvoimaa ja osallisuutta -hankkeessa on mahdollistettu parin vuoden ajan erilaista asukaslähtöistä toimintaa aina pienemmistä kaupunginosatapahtumista ja yhteiskehittämispajoista aina sataman talvitohinoihin. Hankkeen loppumetreillä halutaan painottaa eritoten sidosryhmäyhteistyön merkitystä kaupungin asukaslähtöiselle kehittämiselle.

- Uskon, että ainakin 3. sektorin toimijoille tämä kampanja on erinomainen mahdollisuus kokeilla jotain sellaista, johon normaalissa toiminnassa ei ole resursseja. Heillä on kuitenkin se ruohonjuuritason tietämys ja taito osallisuusasioiden parissa toimimiseksi, mitä mielestäni tulee edistää.

Ehdotuksia osallisuusasioiden kehittämiseksi otetaan vastaan toukokuun 31. päivään asti. Projektilomakkeen voi täyttää osoitteessa https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/0lp6gkpg3h


Lisätietoja
Marika Heinilä, hankekoordinaattori
marika.heinila(at)lappeenranta.fi tai 040 621 4084
ja hankkeen nettisivuilta www.lappeenranta.fi/tuumastatonniin
Kuvateksti: Tuumasta tonniin -osallisuuskampanja mahdollistaa taloudellista tukea erilaisten osallisuushaasteiden ratkaisukokeiluihin. (kuva Marika Heinilä)