Etusivu PalvelutTaavetin verkostoveden keittokehotus päättyy myös Sorosenniemen alueella
Ajankohtaista
13.9.2017 14:00

Taavetin verkostoveden keittokehotus päättyy myös Sorosenniemen alueella

Taavetin Sorosenniemen alueella verkostovettä ei tarvitse enää keittää. Perjantaina 8.9. ja maanantaina 11.9. otettujen näytteiden perusteella verkostovesi täyttää talousvedelle annetut laatuvaatimukset, joten veden keittokehotus voidaan purkaa myös Sorosenniemen alueelta.

Näytteissä todettiin edelleen yksittäisiä kolimuotoisia bakteereja, mutta näiden esiintyminen ei viittaa enää terveysvaaran mahdollisuuteen. Kahdella peräkkäisellä näytteenottokerralla vedessä ei ole todettu enää enterokokki-bakteereita yhdessäkään näytteessä. Enterokokki-bakteereita tutkitaan talousveden laatuvaatimuksena, kolimuotoiset bakteerit ovat pelkästään laatusuositus. Ulosteperäistä saastumista osoittavaa Escherichia coli – bakteeria ei ole todettu missään otetuissa näytteissä.

Vettä voi koko Taavetin keskustaajaman alueella kotitalouksissa käyttää normaalisti.

Verkoston huuhtelua jatketaan Sorosenniemessä edelleen verkoston puhdistumisen varmistamiseksi.

Luumäen keskustaajaman alueelta keskiviikkona 23.8.otetuista verkostovesinäytteistä todettiin perjantaina 25.8. kolimuotoisia bakteereja ja enterokokki – bakteereita. Verkostoa on huuhdeltu ja alueelta on otettu säännöllisesti vesinäytteitä. Taavetin keskustaajaman alueelle asetettiin verkostoveden keittokehotus perjantaina 25.8. Keittokehotus on purettu nyt koko Taavetin keskustaajaman ja myös Sorosenniemen alueelta.


Lisätietoja: Terveystarkastaja Maritta Arokivi p. 040 522 9375

Luumäen kunnan tekninen johtaja Erik Forsten p. 040 844 5593