Etusivu PalvelutSuomen Satamaliiton kunniamitali Juha Willbergille
Ajankohtaista
11.5.2018 8:00

Suomen Satamaliiton kunniamitali Juha Willbergille

Suomen satamia edustava Suomen Satamaliitto on myöntänyt Satamaliiton kultaisen kunniamitalin kaupunginsihteeri, Lappeenrannan Laivat Oy:n toimitusjohtaja Juha Willbergille.

Tänä vuonna 95-vuotista toimintaansa juhliva Satamaliitto myönsi vuosikokouksensa yhteydessä, toukokuun alussa, kultamitalin seitsemälle, keskeisesti satama-alan edellytysten parantamiseen vaikuttaneelle henkilölle.

Juha Willberg on muun muassa toiminut Satamaliiton hallituksessa ja edustanut Suomea sekä Saimaan vesialuetta Euroopan sisävesiyhdistyksessä (EFIP) useita vuosia.
Willberg on keskeisesti ollut myötävaikuttamassa Saimaan, Vuoksen ja Saimaan kanavan matkustaja- ja rahtiliikenteen kehittämiseen aina 1980-luvulta alkaen. Hän toimi pitkään muun muassa Saimaan satamien neuvottelukunnan puheenjohtajana.

Oman työnsä ohella Willberg työskentelee Lappeenrannan Laivat Oy:n toimitusjohtajana. Tätä tehtävää hän on hoitanut yhtäjaksoisesti vuodesta 1983 alkaen. Satamajohtajana hän työskenteli 15 vuotta, aina vuoteen 2011 asti. Lappeenrannan Laivat hoitaa merkittävän osan eteläisen Saimaan sekä Saimaan kanavan matkustajaliikenteestä. Matkustajamäärä on noin 40 000 matkustajaa vuodessa.
Kuva Lappeenrannan satamasta 2017 kuvaaja Minna Kivistö_401x300.jpg
Tänä vuonna 50 vuotta täyttävällä Saimaan kanavalla lähiaikojen keskeisiä uudistuksia on satamaporttien peruskorjaushanke, jonka Liikennevirasto toteuttaa parin seuraavan vuoden aikana.

− Kaikki Saimaan kanavan matkustaja- ja rahtiliikenne kulkee Mustolan sataman kautta, joten uudistus antaa mahdollisuuksia myös Lappeenrannan rahtisatamaliikenteen kehittämiselle. Porttien peruskorjaus mahdollistaa nykyistä suuremmat lastikoot, mikä vahvistaa vesiliikenteen asemaa entisestään tavaraliikenteessä, Willberg sanoo.
Hän korostaa, että vesiliikenne on ekologisena vaihtoehtona tulevaisuudessakin tärkeä rahtiliikennemuoto; suurimmillaan yhden laivan lasti vastaa 40 rekka-auton tavaramäärää.

Hannu Lappalainen jatkaa Satamaliiton hallituksessa


Suomen Satamaliitolle 8.5.2018 valitussa uudessa hallituksessa Saimaan vesialuetta edustaa nykyinen Lappeenrannan satamajohtaja Hannu Lappalainen. Lappalainen valittiin hallitukseen nyt jo toiseksi kaudeksi.

KUVATEKSTI: Kuva Lappeenrannan satamasta vuonna 2017, kuvaaja Minna Kivistö

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Annaleena Mäkilä, Suomen Satamaliitto ry, puh. 010 324 4889, etunimi.sukunimi@satamaliitto.fi