Etusivu PalvelutRiemua, raivoa, hunajaa sekä sukellus satavuotiaan Suomen historiaan – Ja kitara soi -festivaali käynnistyy torstaina 16.11.2017
Ajankohtaista
14.11.2017 11:30

Riemua, raivoa, hunajaa sekä sukellus satavuotiaan Suomen historiaan – Ja kitara soi -festivaali käynnistyy torstaina 16.11.2017

Lappeenrannan klassisen kitaramusiikin festivaali Ja kitara soi käynnistyy torstaina 16.11.2017. Kuudettatoista kertaa järjestettävän tapahtuman konserteista pääsee nauttimaan aina sunnuntaille 19.11. asti. Festivaalin taiteellisen johtajan Jyrki Myllärisen mukaan musiikin ystäville on jälleen tarjolla monipuolinen ja taiteellisesti erittäin korkeatasoinen ohjelmistokokonaisuus.
Jyrki Myllärinen_kuva Lpr kaupunki_267x401.jpg
– Tänä syksynä musiikillinen anti liikkuu renessanssin ajasta nykypäivään. Ohjelmisto on tuttuun tapaan monipuolinen. Ennakkoluulot siis romukoppaan ja rohkeasti mukaan musiikilliseen seikkailuun, josta ei puutu mausteita.

Raatihuoneella järjestettävä Eduardo Eqüezin upea vihuela/barokkikitarakonsertti avaa festivaalin torstaina klo 19. Myllärinen hehkuttaa argentiinalaisen Eqüezin konserttia kaikenlaisille korville sopivaksi hunajaksi.

– Vanhan Raatihuoneen tunnelmallinen miljöö tarjoaa oivalliset puitteet luonteeltaan intiimille vanhan musiikin konsertille.

Festivaali jatkuu perjantaina Myllärisen kolmannen tohtorikonsertin kenraaliharjoituksella, jonka teemana on pitkälle viety ekspressiivisyys suomalaisessa kitaramusiikissa. Lappeen kirkossa klo 19 järjestettävässä konsertissa kuullaan kantaesityksenä Jouni Hirvelän säveltämä Ballabile kitaralle ja elektroniikalle. Lauantaina kuulijoita puolestaan riemastuttaa Pipoka-yhtye, joka esiintyy Teerenpelissä ilmaisessa klubikonsertissa klo 20.

– Perjantaina on luvassa riemua, raivoa, hikeä ja kyyneleitä. Lauantaina taas kuullaan huikeita virtuooseja, jotka riemastuttavat yli musiikillisten tyylirajojen, Myllärinen hehkuttaa.

Festivaalin päättää sunnuntaina Lappeen kirkossa klo 16 alkava 100 vuotta yksin ja yhdessä -konsertti. Siinä kuullaan ensin Tiina Myllärisen kaunis ja haikea teos Farewell, joka kertoo muusikin keinoin menetyksestä.

Sunnuntaisen konsertin päättää kerrontaa ja musiikkia yhdistävä teos Suolla sataa. Näyttelijä Kati Outinen, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila esittävät moniulotteisen runollisen ja musiikillisen kokemuksen, jossa kerrotaan runouden ja musiikin keinoin 100-vuotiaan Suomen taipaleesta.

Attila kertoo, että sunnuntain konsertissa on kaksi osaa ja jälkimmäisessä esityksessä tehdään syväsukellus myyttiseen suomalaiseen sielunmaisemaan, josta tullaan myös pois esityksen aikana.

– Maailmalle johtavia Ikkunoita ja ovia avataan täysillä. Sitä kautta heräämme näkemään, miksi meistä on tullut sellaisia kuin me nyt olemme. Kullervo kostaa ja sydän voidaan repiä rinnasta, mutta lopulta rakkauttamme ohjaavat rauhalliset tähdet. Tervetuloa mukaan matkalle!

Liput (to, pe ja su):
20 € peruslippu
10 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, lapset
Ennakkolipunmyynti asiakaspalvelukeskus Winkki ja lippu.fi.
Konserttipaikoilla ovilipunmyynti alkaa tuntia ennen konserttia.

Kuva: Jyrki Myllärinen vuoden 2016 Ja kitara soi -konsertissa / Lappeenrannan kaupunki.

Lisätietoja:
Taiteellinen johtaja Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio, puh. 0400 155 597

Tarkempi ohjelma ja lisätietoa: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Ja-Kitara-Soi