Etusivu PalvelutPasi Koistinen aloittaa Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtajana, Ilkka Oksman siirtyy liikuntapaikkarakentamisen asiantuntijaksi
Ajankohtaista
2.5.2018 8:30

Pasi Koistinen aloittaa Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtajana, Ilkka Oksman siirtyy liikuntapaikkarakentamisen asiantuntijaksi

Lappeenrannassa on meneillään ja tulossa poikkeuksellisen suuria liikuntapaikkainvestointeja. Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimenjohtajana toiminut Ilkka Oksman keskittyy liikuntapaikkarakentamiseen ja siirtyy asiantuntijaksi Lappeenrannan Toimitilat Oy:n palvelukseen. Oksmanin tilalla kaupungin liikuntajohtajana aloittaa Riihimäeltä Lappeenrantaan siirtyvä Pasi Koistinen.

Oksman tulee 2.5.2018 alkaen huolehtimaan kaikista kaupungin liikuntapaikkarakentamiseen liittyvistä asiantuntija- ja valmistelutehtävistä, hankesuunnittelusta ja hankkeiden suunnitteluttamisesta.

Tehtävät liittyvät Oksmanin mukaan niihin hankkeisiin, joista on tehty päätös joko kaupunginvaltuustossa talousarviopäätöksen yhteydessä tai kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa liikuntatoimen esityksestä.

– Tänä vuonna tärkeimpinä isoina hankkeina liikuntatoimen vastuualueella ovat uuden monitoimijäähallin sekä mahdollisen erillisen uuden sisäliikuntahallin hankesuunnittelut. Sisäliikuntahalli soveltuisi monipuolisen sisäliikunnan ohella myös esimerkiksi yleisurheilun lajiharjoitteluun talvella. Kesäkuun alussa alkaa keilahalli-urheilutalon laaja noin 13 miljoonan euron perusparannushanke, joka toteutetaan kahdessa vaiheessa valmistuen marraskuussa 2019.

Oksman kertoo, että kulttuuri- ja liikuntalautakunta on vuoden alussa päättänyt myös eräistä muista pienemmistä liikuntapaikkarakentamisen hankkeista, joihin on varattu rahaa noin 900 000 euroa.

– Määrärahalla toteutetaan useita pieniä lähiliikuntapaikkatyyppisiä hankkeita eri puolille kaupunkia. Esimerkiksi Karhuvuoren kuntopolku peruskorjataan ja teemme suunnitelmat Muukon haulikkoradan rakentamisesta vuodelle 2019.

Uusi liikuntajohtaja Pasi Koistinen aloittaa tehtävässään 2.5.2018. Hänen vastuulleen kuuluu liikuntatoimen johtaminen taloudellisesti, toiminnallisesti ja henkilöstöjohtamisen osalta.

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja Tuija Willberg kertoo Koistisen vastaavan siitä, että kaupungin liikuntapalvelut toteutetaan toimintasuunnitelman mukaan ja valtuuston päättämän talousarvioraamin puitteissa.

– Liikuntajohtaja ottaa kantaa liikuntapoliittisiin kysymyksiin, vastaa kaupungin sekä liikuntatoimen periaatteista liikuntapalveluja koskevissa asioissa. Yleisesti hän siis vastaa koko liikuntapalvelujen kokonaisuudesta niin, että vastuualueen palveluja tarjotaan asiakkaille, kuntalaisille, seuroille ja muille sidosryhmille toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkaasti ja laadukkaasti.

Liikuntajohtajana Koistinen osallistuu myös lautakuntatyöskentelyyn valmistellen kaikki liikuntapalveluja koskevat asiat, liikuntapaikkamaksuesitykset, seura-avustusten jakosäännöt ja muut asiat lautakunnan päätettäväksi. Lisäksi hän vastaa liikuntatoimen talousarvioesityksistä investointiesityksineen ja liikuntatoimen henkilöstöasioista yhdessä lähiesimiesten kanssa.

Koistinen Pasi_354x264.jpgKoistinen pitää Lappeenrantaa vahvana ja monipuolisena liikuntakaupunkina

Jyväskylästä kotoisin oleva Pasi Koistinen on työskennellyt viimeiset 12 vuotta Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkönä. Perheensä kanssa paljon Rauhan alueella lomaillut Koistinen pitää Lappeenrantaa kehittyvänä ja erityisesti vahvana liikuntakaupunkina.

– Lappeenranta on aktiivinen yliopistokaupunki, jossa on aidosti ainutlaatuinen luonto ja helposti lähestyttäviä karjalaisia ihmisiä. Viime syksynä Rauhassa lomaillessa päätimme vaimoni kanssa, että jos täällä aukeaa työmahdollisuus, niin haen siihen. Nyt se tuli, ja viisihenkinen perheemme muuttaa tänne ilomielin.

– Liikuntakaupunkina Lappeenranta on erittäin monipuolinen. Täällä on laadukkaat liikuntapaikat ja liikuntatoimi on tehnyt hienoa työtä. Ei voi olla sattumaa, että täältä löytyy niin monta joukkuetta maamme pääsarjoihin, yksilöurheilijoista puhumattakaan. Lappeenrannassa halutaan selvästi panostaa liikuntapalveluihin ja tulossa on vielä merkittäviä investointeja. Hienoa päästä joukkoon mukaan.

Muun muassa ampumahiihtoa, suunnistusta, kulttuuria ja rumpujen soittoa harrastava Koistinen kuvailee itseään sosiaaliseksi, huumorintajuiseksi ja toimeliaaksi kehittäjäksi.

– Olen mielestäni määrätietoinen ja oikeudenmukainen. Teen asiat tosissaan, mutta samalla rennosti. Mieluummin teen heti kuin vasta huomenna.

Ennen Riihimäkeä muun muassa Puolustusvoimien urheilukoulun valmentajana ja Lahden ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajien kouluttajana toiminut Koistinen haluaa erityisesti paneutua siihen, kuinka vähän liikkuvat asukkaat saadaan liikkeelle.

– Vähän liikkuvien aktivointi ei ole helppoa, varsinkaan jos liikunta ei kuulu millään tavalla arkeen. Se on kuitenkin aivan äärettömän tärkeää sekä kyseisen ihmisen että yhteiskunnan kannalta. Pienikin askel aktiivisemman arjen suuntaan on voitto.

– Haluamme tarjota asukkaille helposti saavutettavia, laadukkaita palveluita korkealla käyttöasteella ja mielellään kustannustehokkaasti. Lisäksi Lappeenrannalla voisi olla mielestäni merkittäviä kasvumahdollisuuksia tulevaisuudessa liikuntamatkailun saralla.

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen korostaa liikuntapalvelujen ja -puitteiden kehittämisessä vuorovaikutuksen merkitystä.

– Toivon, että asukkaat, yhteistyökumppanit ja muut tahot olisivat aktiivisia ja yhteyksissä. Yhdessä tekemällä saadaan paras tulos.

Kuva: Lappeenrannan kaupungin uusi liikuntajohtaja Pasi Koistinen.

Lisätietoja:

Lato Oy:n liikuntapaikkarakentamisen asiantuntija Ilkka Oksman
puh. 0400 753 504, ilkka.oksman@lappeenranta.fi

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen@lappeenranta.fi