Etusivu PalvelutPappilanniemen luontopolun esittely on siirretty mobiilisovellukseen
Ajankohtaista
26.5.2016 15:30

Pappilanniemen luontopolun esittely on siirretty mobiilisovellukseen

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi on uudistanut Pappilanniemen luontopolun opasteet. Opasteet on siirretty mobiilisovellukseen. Ohjeet löytyvät aloitustaulusta tai osoitteesta www.tarinasoitin/pappila


”Pappilanniemen luontopolun ongelmana on ollut luontopolun kylteille tehtävä ilkivalta”, toteaa ympäristötarkastaja Jarmo Karhula. Ilkivallan vuoksi kyltit pitäisi uusia vähintäänkin kerran vuodessa. Mobiilisovelluksen avulla testataan, voiko kustannuksia ja työaikaa säästää menettämättä suositun luontokohteeseen opastusta.

rantaa muokattu 600px.jpg

KUVA:

Pappilanniemi on monipuolinen luontokohde Lappeenrannan keskustan tuntumassa. Kuva: Lappeenrannan seudun ympäristötoimi


Lappeenrannan alueen luontokohteiden hoitovastuut on kartoitettu

Pappilaniemen luontopolun mobiilisovellukseen siirtyminen on osa luonnon virkistyskäyttöä koskevaa Lappeenrannan seudun ympäristötoimen hanketta. Hankkeen yhteydessä on kartoitettu Lappeenrannan kaupungin alueella olevat luontokohteet ja niiden hoitovastuut. ”Kaupungin alueella on yli 30 erilaista luontokohdetta, joiden hoitovastuut ovat jakaantuneet useiden eri toimijoiden kesken. Samalla on havaittu, että kustannukset luontokohteiden ylläpidosta ovat ylipäätään pieniä, mutta nykyisellä mallilla ei pystytä ylläpitämään kohteita hyvällä tasolla”, toteaa ympäristötarkastaja Jarmo Karhula. ”Lappeenrannan seudun ympäristötoimellakin on hoidossa useita kohteita, joiden ylläpitämiseen ei tahdo riittää aikaa eikä resursseja”. Kartoituksen yhteydessä on havaittu, että keskittyminen tärkeimpiin kohteisiin on tarpeellista. Luontokohteiden ylläpidon ratkaisumallien etsintää jatketaan myöhemmin.


Linkki sovellukseen: www.tarinasoitin.fi/pappila

Sovelluksen toimivuudesta voi antaa palautetta sovelluksen palautepainikkeen kautta.


Lisätietoja:
Lappeenrannan seudun ympäristötoimi
ympäristötarkastaja Jarmo Karhula 040 571 8032