Etusivu PalvelutLappeenrannan paikallisliikenteessä muutoksia 8.1.2018 alkaen
Ajankohtaista
18.12.2017 14:15

Lappeenrannan paikallisliikenteessä muutoksia 8.1.2018 alkaen

Lappeenrannan paikallisliikenteen linjoihin ja vuoroihin tehdään 8.1.2018 alkaen muutoksia. Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvonen kertoo, että muutokset on tehty syyskaudella saadun, talven aikatauluja koskeneen asiakaspalautteen perusteella.

Taajama-alueen kaikkiin kotitalouksiin jaetaan ennen joulua uusi aikatauluvihko, joka korvaa loppukesällä jaetun aikatauluvihkon.

Suurin muutos on linjojen 3 ja 9 yhdistäminen yhdeksi linjaksi 3. Tällä muutoksella saadaan parempi vuorotarjonta Voisalmeen ja Huhtiniemeen sekä Pikisaareen, joiden kautta uusi linja 3 kulkee. Linja 9 loppuu samassa yhteydessä kokonaan.

Linjan 3 uusi reitti lähtee Kariniemestä, josta se kulkee Kivisalmen Kivistönkadun kautta Tyysterniemeen ja Pikisaareen, jonka jälkeen keskustaan. Keskustasta linja kulkee yliopistolle muuten samaa reittiä kuin ennen, mutta kiertää Puhakankadun lenkin. Uusi reitti mahdollistaa kaupungin pohjoisilta osilta kulkemisen suoraan esimerkiksi Puhakankadulle. Lauantaisin linja 3 kulkee ainoastaan keskustan ja Kivisalmen väliä.

Muita muutoksia ovat:
- linjalle 4 ja 5 tehdyt yksittäisten lähtöaikojen korjaukset
- Linjalle 10 lisätty vuoropari illaksi: kello 17.25 pääsee Ruoholammelta keskustaan ja kello 19.50 keskustasta Ruoholammelle.
- Linjan 12 reitti muuttuu niin, että se ei mene enää keskustasta yliopistolle Matkakeskuksen kautta. Reitille lisätään Kiiskinmäessä ja Kivisalmessa käynnit.
- Linjalle 47 on lisätty lauantai- ja sunnuntai-illoiksi vuoro keskustasta Mäntylään.
- Palveluliikenteen molemmille syksyllä 2017 ajetuille linjoille lisätään toisen ajopäivä. Näin palveluliikenteen ajomäärä tuplaantuu.

Linjojen reittikartat ja aikataulut: www.lappeenranta.fi/joukkoliikenne

Linja 3 uusi reittikartta

Linja 3_uusi reittikartta_2018_504X472.jpg

Lisätietoja:
Joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvonen,
puh. 040 670 1566,
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi