Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunki osallistuu Earth Houriin – ja haastaa muutkin mukaan
Ajankohtaista
20.3.2017 8:15

Lappeenrannan kaupunki osallistuu Earth Houriin – ja haastaa muutkin mukaan

Earth Hour 2017 kynttiläillallinen PRINT (c) Aki-Pekka Sinikoski WWF_403x302.jpgLappeenrannan kaupunki osallistuu jälleen WWF:n organisoimaan vuosittaiseen Earth Hour -tapahtumaan. Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valot tunniksi samana päivänä. Tänä vuonna valot sammutetaan lauantaina 25.3.2017 kello 20.30─21.30.

Valojen sammuttamisen lisäksi vuoden 2017 Earth Hourin teema on ruoka ja sen vastuullisuus.

Earth Hour haluaa innostaa ihmisiä henkilökohtaisesti toimimaan maailman tulevaisuuden puolesta ilmastokriisin torjumiseksi. Tapahtuman tavoitteena on symbolisin elein vaikuttaa maailman päättäjiin niin, että ilmastonmuutoksen torjunta otetaan tosissaan.

Lappeenrannan kaupunki haastaa kaikki alueen yritykset, yhteisöt ja asukkaat mukaan kampanjaan. Käytännössä esimerkiksi Lappeenrannan Energia sammuttaa jälleen kerran julkisivuvalot tapahtuma-ajaksi Lappeenrannan vesitornista.

Ruualla on väliä ilmastolle

Valojen sammuttamisen ohella Earth Houriin voi ottaa osaa esimerkiksi järjestämällä oman kynttiläillallisen, jossa nautitaan vastuullista ruokaa.

Yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista on valita lautaselle lihan sijaan kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa. Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Yhteensä noin 60 prosenttia ruuan ilmastovaikutuksista aiheutuu alkutuotannosta.

Tukea tapahtumaan voi antaa myös suoraan WWF:lle http://www.earthhour.fi/osallistu/.

Lappeenranta on saanut viime vuosina paljon huomiota kestävän kehityksen teoillaan: kaupunki on muun muassa valittu WWF:n National Earth Hour City Challenge Capital -kilpailun finalistiksi vuosina 2014 ja 2016. Näiden finaalipaikkojen johdosta Lappeenranta on nimetty WWF:n Suomen ilmastopääkaupungiksi 2014 ja 2016.

Lappeenranta on myös vuoden 2015 pyöräilykaupunki. Keväällä 2016 kaupunki puolestaan palkittiin Kuntaliiton ilmastokonferenssissa kunniakirjalla ilmastotyöstään. Vuoden 2017 alusta kaupunki siirtyi käyttämään ympäristömerkittyä EKOenergiaa, jonka tuotantokriteerit on julkisesti määritelty ja jonka käyttöä valvoo Suomen Luonnonsuojeluliitto.
Lisäksi Lappeenrannan seudulla toimii vireä energia- ja ympäristöalan yritysverkosto Green Energy Showroom (GES), ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT) on tunnettu energia- ja ympäristöalan tutkimuksesta ja opetuksesta.

Lisätietoja:

Earth Hour -tapahtumasta: http://www.earthhour.fi/tietoa/
Kuvia, kuvaaja Aki-Pekka Sinikoski / WWF: http://www.earthhour.fi/tietoa/yrityksille/
Vihreästä Lappeenrannasta: http://www.greenreality.fi/

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski WWF