Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupunginteatterin syyskaudella 2018 on luvassa 50-luvun tunteita ja tunnelmia, rakkautta ja koko perheen ihastuttava klassikko
Ajankohtaista
20.2.2018 18:00

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskaudella 2018 on luvassa 50-luvun tunteita ja tunnelmia, rakkautta ja koko perheen ihastuttava klassikko

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskausi 2018 pitää sisällään tunteita ja tunnelmia 50-luvulta, rakkauden monet kasvot ja ihastuttavan koko perheen klassikon.

Syyskausi avataan suurella näyttämöllä lauantaina 8. syyskuuta 50-luvun tunnelmissa, kun ensi-iltansa saa sanoittajalegenda Reino Helismaan vuonna 1954 kirjoittama hupaisa kansannäytelmä Suutarin tyttären pihalla. Sen ohjaa teatterinjohtaja Timo Sokura, jonka mukaan esitys on musiikkipainotteinen.

- Suutarin tyttären pihalla on laulunäytelmä, joka sisältää lähes kolmekymmentä musiikkinumeroa, jotka ovat toisen legendan, Toivo Kärjen säveltämiä. Musiikkinumeroita säestää kolmihenkinen orkesteri. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat maaseudulle, saidan suutarin Asarias Kitusen taloon. Kitusen tyttärellä riittää kosijoita ja lopussa päädytään syyskäräjille selvittämään sotkuja. Ja tietenkin suutarin tyttären pihalla kasvaa kaunis pihlajapuu.
Rakkautta-juliste_v4_300x400.jpg
Pienellä näyttämöllä nähdään puolestaan lauantaista 22.9. alkaen Maria Jotunin teksteihin pohjautuva Rakkautta. Sokura kertoo, että näytelmä käsittelee nimensä mukaisesti rakkautta sen eri muodoissaan.

– Rakkautta on raikas tulkinta kirjailija Jotunin teksteistä. Rakkaudesta ei koskaan puhuta liikaa. Esityksen dramatisoi ja ohjaa urheilukomedia Jonni Myyrästä tuttu Tuomo Rämö.

Joulukuussa kaupunginteatteriin saapuu ilostuttamaan Astrid Lindgrenin iki-ihana koko perheen klassikko Vaahteramäen Eemeli, jonka ensi-ilta on suurella näyttämöllä lauantaina 1.12.2018. Vallaton metkuilija Eemeli joutuu hyvää tarkoittaessaan kerta toisensa jälkeen verstashuoneeseen puu-ukkoja veistelemään.

- Koko perheen näytelmää on kysytty paljon, ja musiikkinumeroilla höystetty Eemeli valmistautuukin hurmaamaan erityisesti lapsiyleisön. Iiris Rannion ohjaama satuklassikko sopii mainiosti koko perheelle, joten toivotan kaikki tervetulleiksi Kissankulmaan joulukuussa, Sokura hymyilee.

Syyskauden ohjelmistoon kuuluvat myös keväältä jatkava ja Rannion ohjaama rikosnäytelmien klassikko Hiirenloukku sekä huippuvierailut, jotka julkistetaan myöhemmin.

Lipunmyynti syksyn esityksiin alkaa maaliskuussa.

Kuva: Maria Jotunin Rakkautta saa ensi-iltansa 22.9.2018.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura(at)lappeenranta.fi