Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen sijaisuuksiin ilmoittaudutaan jatkossa vain sähköisesti Kuntarekryssä
Ajankohtaista
25.1.2018 9:15

Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen sijaisuuksiin ilmoittaudutaan jatkossa vain sähköisesti Kuntarekryssä

Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuspalvelujen lyhyisiin sijaisuuksiin ja määräaikaisiin työtehtäviin haetaan helmikuusta 2018 alkaen vain sähköisen Kuntarekry-palvelun kautta. Kaupunki huomioi sijaisuuksia koskevissa rekrytoinneissa vain Kuntarekryn kautta ilmoittautuneet työnhakijat.

Rekry sähköisesti_kuva Sami Soljansaari_352x264.jpgJoutsenon varhaiskasvatuksen aluejohtaja Mirva Nousiaisen mukaan ilmoittautuneista sijaisuuksiin soveltuvista henkilöistä muodostetaan sijaisrekisteri.

– Keskitetyn rekrytoinnin avulla lyhytaikaisille sijaisille on mahdollisuus tarjota pidempiaikaisia työsuhteita. Lisäksi henkilöstön pitkien lomajaksojen sijaisjärjestelyt helpottuvat.

Sijaisrekisteriin ilmoittaudutaan täyttämällä hakemus Kuntarekryssä. Sen jälkeen hakijan tulee sopia haastatteluaika varhaiskasvatuksen rekrytoijan kanssa. Haastattelujen perusteella soveltuviksi arvioidut henkilöt kirjataan sijaisrekisteriin hyväksytyiksi sijaishakijoiksi.

Sijaisuuksia täytettäessä käytetään sähköistä kutsupalvelua, jonka kautta sijaisrekisteriin hyväksytty hakija saa työtarjouksen keikkakalenteriinsa tai tekstiviestinä. Päiväkodin esimies tai muu rekrytoija voi tarjota sijaisuutta myös puhelimitse.

Nousiainen toteaa, että hakijan on itse huolehdittava hakemuksensa ja käytettävyytensä päivittämisestä rekisteriin.

– Yhteys- ja käytettävyystietojen ajan tasalla pitäminen on edellytys sijaisuuksien tarjoamiselle.

Lappeenrannan kaupungin päiväkoteihin haetaan sijaisia lastentarhanopettajien, lastenhoitajien ja päivähoidon avustajien eripituisiin sijaisuuksiin. Kelpoisuusvaatimukset määräytyvät sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun lain (272/2005) ja asetuksen (608/2005) mukaan. Myös muodollisesti epäpätevät hakijat voidaan ottaa huomioon sijaistarpeita täytettäessä.

Sijaisrekisteri ei ole julkinen hakumenettely eikä sijaisrekisterin kautta täytetyistä lyhytaikaisista sijaisuuksista tehdä hallintopäätöksiä.

Osa pidemmistä sijaisuuksista laitetaan erilliseen hakuun. Työnhakijan kannattaa siis seurata Lappeenrannan kaupungin avoimia työpaikkoja työvoimahallinnon verkkosivuilta tai Kuntarekryn sivuilta ympäri vuoden.


Lisätietoja:

Varhaiskasvatuksen rekrytoija p. 040 3576466, rekrytointivaka@lappeenranta.fi,

Kuva: Sami Soljansaari