Etusivu PalvelutLappeenrannan SYKE sataan! -hanke kannustaa nuoria kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja
Ajankohtaista
10.8.2017 9:50

Lappeenrannan SYKE sataan! -hanke kannustaa nuoria kokeilemaan erilaisia liikuntalajeja

Kuntosali uimahallilla_kuva Oskari Nikkinen_365x244.jpg 
 SYKE sataan! -hanke tarjoaa nuorille mahdollisuuden kokeilla erilaisia
liikuntalajeja maksuttomasti syksyn 2017 ajan. Kuvaaja: Oskari Nikkinen.
Lappeenrannassa on käynnistetty SYKE sataan! -hanke, joka tarjoaa 13–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden kokeilla erilaisia liikuntalajeja. Osallistuminen on maksutonta eikä pääsääntöisesti vaadi sitoutumista. Harrastustoimintaa järjestetään 4.9.–16.12.2017 välisenä aikana.

Liikunnanohjaaja Marko Siltamiehen mukaan tavoitteena on saada erityisesti vähän liikkuvat lapset ja nuoret liikkeelle.

– Nuoret pääsevät kokeilemaan vapaasti ja maksuttomasti tuttuja tai vielä tuntemattomia lajeja, joita he eivät ehkä syystä tai toisesta ole aiemmin päässeet harrastamaan. Samalla pääsee liikkumaan yhdessä muiden nuorten kanssa. Liikunnan terveyshyötyjen ohella tarjolla on siis myös yhdessäoloa, hauskanpitoa ja uusia kokemuksia.

Hankkeen ytimessä on kaupungin verkkosivustolla sijaitseva SYKE sataan -harrasteliikuntatarjotin, johon on koottu viikoittaista ja kurssimuotoista liikunnallista toimintaa. Mukana on muun muassa tuttuja palloilulajeja salibandysta jalkapalloon, mutta myös hiukan erikoisempia lajeja, kuten esimerkiksi miekkailua ja kiipeilyä. Tunneilla on aina paikalla ohjaaja.

Siltamies kertoo, että yleisesti ottaen harrastuksiin pääsee mukaan, kun vain saapuu ajoissa paikalle.

– Pääasiassa osallistuminen on vapaamuotoista. Lainavälineitä ja -varusteitakin on tarjolla paikan päällä. Muutaman lajin kohdalla on kuitenkin poikkeuksellisesti ilmoittautumiskäytäntö ja ryhmäkokojakin saatetaan joutua määrittelemään tilojen takia. Lajikohtaiset tiedot löytyvät kätevästi liikuntatarjottimelta. Syksyn aikana kannattaa ehdottomasti seurata liikuntapöhinää myös hankkeen sosiaalisen median tileiltä!

Lappeenrannan liikuntatoimi järjestää harrastustoimintaa yhdessä seurojen ja liikunta-alan yrityksien kanssa. Harrasteliikuntatarjotinta voidaan täydentää syksyn edetessä. Toimintaan mukaan haluavat seurat ja muut tahot voivat ottaa yhteyttä Marko Siltamieheen. Myös nuorten toiveet ja palaute otetaan huomioon harrastustoimintaa kehitettäessä. Lisäksi nuoret ovat osallistuneet hankkeen valmisteluihin ja osa työskentelee mukana jatkossakin.

Lisätietoja:

Syke sataan banneri_365x201.jpg 
 SYKE sataan! -logo. Suunnittelija Eemeli Leponiemi.
Marko Siltamies
Liikunnanohjaaja, SYKE sataan! -hanke
puh. 040 653 4888, marko.siltamies@lappeenranta.fi

SYKE sataan -verkkosivu: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/SYKE-sataan
Facebook: https://www.facebook.com/sykesataan/
Instagram: @sykesataan