Etusivu PalvelutKanavansuun puulajipuisto kunnostettiin talkoilla
Ajankohtaista
12.9.2017 12:31

Kanavansuun puulajipuisto kunnostettiin talkoilla

Kanavansuulla järjestettiin valtakunnalliset asuntomessut vuonna 1999. Tuolloin perustettiin myös puulajipuisto Kanavan varrelle.

Kuva 1 - penkeillä voi välillä istahtaa Kuvaaja Pia Haakana.JPGPuulajipuistoon istutettiin puustoa ja jokaiselle puulle tehtiin oma nimikyltti, jossa kerrottiin puun ominaisuuksista ja kasvusta. Polun varten tuotiin myös penkkejä. Etenkin koulut ovat käyttäneet luontokohdetta opetustarkoituksiin ja asukkaat virkistykseen ja lähiliikuntaan.

Vuosien varrella penkit ja puiden nimikyltit menivät huonoon kuntoon. Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistys huomioi tilanteen ja toi asian esiin Lauritsalan alueraadissa, Asukkaiden Lappeenranta -toiminta. Lauritsalan alueraati teki puolestaan lausunnon puulajipuiston säilyttämisen ja kunnostamisen puolesta Lappeenrannan kaupungille.

Lappeenrannan kaupunki poisti huonokuntoiset penkit sekä huonoon kuntoon menneet puiden nimikyltit. Kaupungin varikolla penkit korjattiin ja palautettiin maalattuina takaisin paikoilleen. Asukasyhdistys otti vastuuta jäljelle jääneiden hyväkuntoisten penkkien maalaamisesta, yhdistyksen oma talkkari maalasi penkit. Kaupunki teetti uudet puiden nimikyltit ja Lions klubi Kanavan jäsenet talkoilla pystyttivät uudet 11 puiden nimikylttiä viime lauantaina. Lions klubin toiminta liittyi Suomi 100 -teemaan.

- Tämä yhteistyö on loistava esimerkki niin sanotun kolmannen sektorin eli asukasyhdistyksen ja LC Kanavan sekä julkisen sektorin eli alueraadin ja kaupungin välisestä toimivasta yhteistyötä, toteaa Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö. Asukasyhdistyksen esiin tuoma asia saatiin yhdessä alueraadin kautta eteenpäin vietyä, kaupunki kunnosti penkkejä ja teetti uudet nimikyltit ja Lions klubi Kanava talkoilla pystytti uudet kyltit. Unohtamatta asukasyhdistyksen tarjoamia talkookahveja ja penkkien maalausta, Haakana iloitsee.

Virkistävä lähiliikuntapaikkaKuva 2 - Nimikyltit kertovat puista - Kuvaaja Pia Haakana.JPG

Kanavansuun puulajipuisto rakennettiin aikanaan luonnon monimuotoisuutta vaalien. Kasvillisuus on rehevää ja etenkin puulajisto on runsasta. Kanavan törmällä löytyy haapojen, mäntyjen ja koivujen lisäksi myös vaahteroita, lehmuksia ja nuori tammimetsikkö. Puulajipuisto tutustuttaa alueella kävijän Kanavansuun puustoon 11 tekstitaulun voimin.

Matkaa voi taittaa kävellen tai pyörällä ja myös liikuntarajoitteisten on helpohko kulkea pitkin kävelytietä etenevää leveää polkua. – Yhdessä kohtaa on tosin isohko mäki, toteaa Haakana, joka toimii myös kaupungin esteettömyystyöryhmän puheenjohtajana. Pituutta reitille kertyy vajaa kilometri. Luontopolulla ei ole talvikunnossa pitoa, joten nyt syksyn aikana kannattaa käydä tutustumassa kunnostettuun luontokohteeseen.

Kuvatekstit:
Noin kilometrin mittaisella kävelyllä voi välillä istahtaa penkeille nauttimaan ympäröivästä luonnosta.
Uusitut nimikyltit kertovat puusta ja sen kasvusta ja muista ominaisuuksista.

Kuvaaja Pia Haakana / Lappeenrannan kaupunki

Lisätietoja:
Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5474 940 / pia.haakana@lappeenranta.fi