Etusivu PalvelutEksoten rantasaunan urakoitsija on valittu
Ajankohtaista
18.5.2017 8:00

Eksoten rantasaunan urakoitsija on valittu

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on tehnyt päätöksen rantasaunan urakoitsijasta. Saunan on suunniteltu valmistuvan marraskuun lopussa 2017. Henkilökunnan lisäksi saunaa tulevat käyttämään Eksoten asiakkaat.

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen on tehnyt hankintapäätöksen rantasaunan urakoitsijasta. Urakoitsija on Rakennus Lahikainen Oy. Eksoten hallituksen reunaehtoina urakoitsijan valinnalle olivat, että rakennus on varustettava kunnallistekniikalla, ympärivuotinen käyttö on oltava mahdollista ja rakennusurakan kattohinta on 500 000 euroa.

Rakennusurakka ja rakennusautomaation yhteishinta on 390 813 euroa (alv 0 %). Rakennusurakka on kokonaishintaurakka. Hinta pitää sisällään rantarakennuksen rakentamisen ja kunnallistekniset asennukset. Tavoite on, että rakentaminen alkaa 1.6.2017. Saunan tulisi olla valmis marraskuun lopussa 2017.

Valmis rantarakennus pitää sisällään pienen keittiön, kokoontumistilan, saunan, pesuhuoneen, wc:n, pukuhuoneen ja tarvittavat tekniset tilat. Rakennusta voivat käyttää Eksoten henkilökunnan lisäksi myös kaikki pitkäaikaisessa hoidossa olevat Eksoten asiakkaat. Sairastamisen vastapainona saunominen Saimaan rannalla on ollut tervetullutta vaihtelua potilaille.

- Esimerkiksi kesäkaudella molemmilla psykiatrian osastoilla on ollut saunavuoro viikoittain ja osallistujia on ollut aina hyvin. Saunavuoro antaa positiivista ajateltavaa sairastamisen keskellä. Se auttaa myös oireen hallinnassa niillä, joilla on esimerkiksi levottomuutta tai ahdistusta, kertovat palveluesimiehet Vesa Piikki ja Kati Nirkko.


Lisätietoja:
Pentti Itkonen, toimitusjohtaja, p. 050 387 7600, pentti.itkonen@eksote.fi
Jari Akkanen, tekninen johtaja, p. 040 651 3001, jari.akkanen@eksote.fi