Etusivu PalvelutAsukkailta kysytään - mihin sijoitetaan Itäinen paloasema? Asukastilaisuus 14.9.2017
Ajankohtaista
14.9.2017 13:15

Asukkailta kysytään - mihin sijoitetaan Itäinen paloasema? Asukastilaisuus 14.9.2017

Lappeenrannan kaupungin Elinvoima ja kaupunkikehityksen kaupunkisuunnittelu järjestää aiheesta ”Mihin sijoitetaan Itäinen paloasema” asukastilaisuuden. Tilaisuus pidetään Lauritsala -talon yläkerrassa, Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta, torstaina 14.9.2017 klo 16:30 – 18:30 välisellä ajalla.

Itäinen paloasema.jpg

Asukastilaisuus pidetään ”avoimet ovet” ja ”tyhjät kartat” periaatteella eli asukkailla on mahdollisuus saapua itselleen parhaiten sopivana aikana klo 16:30 – 18:30 välillä ideoimaan ja keskustelemaan suunnittelijoiden kanssa.

Tilaisuuden tarkoituksena on etsiä uudelle itäisen alueen paloasemalle vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja. Kaupunkisuunnittelun edustajat ovat paikalla tyhjin kartoin, joihin sijoitetaan asukkaiden esitykset uuden itäisen paloaseman sijoituspaikaksi.

Uuden paloaseman tarve jo ennen maakuntahallintoa

Itä-Suomen pelastuslaitosten toimesta Helsingin yliopisto on laatinut selvityksen pelastustoimen palvelujen saavutettavuudesta pelastustoimen alueilla nyt ja tulevaisuudessa. Lappeenrannan yhdyskuntarakenteen kehittyminen tulee aiheuttamaan muutoksia myös pelastustoimen riskialueisiin. Selvityksen perusteella Lappeenrannan itäalueen riskialueita ei tulla tulevaisuudessa saavuttamaan nykyisten toimintavalmiusaikavaatimusten perusteella Armilankadun keskuspaloasemalta.

Tarkoituksenmukaisin ratkaisu nopean avun turvaamiseksi Lappeenrannan alueella on toiminnan keskittäminen kolmelle paloasemalle (länsi- ja itäalueille sekä Joutseno). Joutsenossa on jo toimiva paloasema ja Länsialueen uusi paloasema otettiin käyttöön 1.7.2016.

Nykyisen Armilankadulla sijaitsevan keskuspaloaseman peruskorjausta (n. 4,2 M €) ei ole kokonaistaloudellisesti tarkoituksenmukaista toteuttaa. Nopean avun turvaamiseksi Lappeenrannan itäalueelle tulisi rakentaa uusi paloasema. Nykyisen keskuspaloaseman rakennustekninen kunto edellyttää, että itäalueen paloaseman suunnittelu ja rakentaminen tulee aloittaa mahdollisimman pikaisesti. Paloaseman suunnittelu ei voi odottaa maakuntahallinnon voimaantuloa. Tarkoituksenmukainen tavoiteaikataulu on, että paloaseman suunnittelu toteutetaan vuosina 2017-2018 ja rakentaminen vuosina 2018 - 2019.

Lisätietoja:
Annamari Kauhanen, kaavasuunnittelija, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 575 5590
Maarit Pimiä, kaupunginarkkitehti, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 653 0745