Valitse taso
Hygieniapassi

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha, kala ja jäätelö.

Esimerkiksi kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, erilaiset kioskit kuten jäätelökioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät ja myös monet elintarvikkeita valmistavat tehtaat ovat sellaisia työpaikkoja, joissa työntekijällä pitää olla hygieniapassi.

Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään 3 kk kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia edellytetään.

Lisätietoja hygieniapassista, osaamistestaajista, mallikysymyksiä yms. löytyy Eviran sivuilta.