Etusivu PalvelutYmpäristöEläimet ja eläinlääkintähuoltoEläinlääkärin palvelut illalla, yöllä tai viikonloppuna
Valitse taso

Eläinlääkärin palvelut illalla, yöllä tai viikonloppuna

Virka-ajan ulkopuolella seudun alueella päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 17070 arki-iltaisin klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhäisin. Päivystyspuhelin on maksullinen, puhelun hinta on yöllä klo 22-08 3,46€/min + ppm ja muulloin päivystysaikaan 1,73€/min + ppm.

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa vaativille eläinten sairastapauksille, ei kroonisten eikä ei-akuuttien sairauksien hoitoa varten. Päivystyksessä annetaan eläimille pääsääntöisesti ensiapuluonteista hoitoa. Eläinlääkäri arvioi puhelun perusteella potilaiden hoidon tarpeen ja kiireellisyysjärjestyksen. Jos eläinlääkäri ei toimenpiteen vuoksi pääse heti vastaamaan puhelimeen, jättäkää puhelinvastaajaan viesti ja yhteystietonne ja odottakaa eläinlääkärin yhteydenottoa.

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri, joka hoitaa sekä suur- että pieneläinpotilaat. Suureläimet hoidetaan sairaskäynneillä, pieneläimet kulloinkin päivystysvuorossa olevan eläinlääkärin omalla vastaanotolla (Joutseno, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Savitaipale, Ylämaa). Pieneläimille ei tehdä kotikäyntejä. Omistaja on vastuussa eläimensä hoidosta aiheutuvista kustannuksista, maksu suoritetaan paikan päällä joko kortilla tai käteisellä. Päivystysaikana käyntimaksussa ja toimenpidepalkkioissa on 50-100 % korotus. Eläinlääkärillä on oikeus periä peruuttamatta jätetyistä tai käyntipäivänä perutuista ajanvarauksista kunnaneläinlääkäritaksan mukainen käyntimaksu. Sovitun ajan peruuttaminen tehdään suoraan eläinlääkärille.

Pieneläinpotilaat, joita kunnaneläinlääkäripäivystyksessä ei pystytä tai ehditä hoitamaan, voidaan tarvittaessa lähettää pieneläinklinikalle Hattulaan tai Vantaalle. Tällöinkin eläimen omistaja/haltija maksaa eläimen hoidon ja matkakulut. Omistaja vastaa itse lemmikin kuljetuksen järjestämisestä.

Pieneläinpotilaan omistaja voi tarvittaessa olla itsekin yhteydessä takapäivystysklinikkaan, jos lemmikki vaatii kiireellistä hoitoa eikä päivystävä eläinlääkäri ole ehtinyt vastata hänelle jätettyyn soittopyyntöön tai omistaja katsoo, että eläimen hoito vaatii erityisosaamista.
Takapäivystysklinikoiden yhteystiedot: Univet Oy/Hattulan eläinsairaala, Päivärinne 1, 13880 Hattula, puh. 020 1800 820, päivystysaikaan 0600 550 139 tai Univet Tammisto, Valimotie 29, 01510 Vantaa, puh. 020 1800 730

 Koirat temmeltävät (1).JPG