Palvelut
Valitse taso

Laulukilpailut_logo_2016.jpg

Säännöt

1. Lappeenrannan kaupunki järjestää seuraavat Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut 1.- 6. tammikuuta 2016. Kilpailuissa on oma sarjansa sekä nais- että mieslaulajille

2. Osallistumisoikeus on Suomen kansalaisilla; vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneillä naisilla ja vuonna 1982 tai sen jälkeen syntyneillä miehillä.

3. Lappeenrannan kilpailut aiemmin voittanut laulaja ei enää voi osallistua näihin kilpailuihin. Mukana voi olla enintään kolme kertaa.

4. Varsinaisissa kilpailuissa on kolme osaa: pianosäestyksiset alku- ja välierät sekä orkesterisäestyksinen loppukilpailu.

5. Kaikki kilpailuihin määräaikaan mennessä ilmoittautuneet laulajat kutsutaan Lappeenrannassa lauantaina 17. ja sunnuntaina 18. lokakuuta 2015 järjestettävään ennakkokilpailuun, josta varsinaisiin kilpailuihin valitaan enintään 30 laulajaa.
Ulkomailla opiskelevat tai työskentelevät voivat anoa lupaa osallistua ennakkokilpailuun DVD:llä, jolle on tallennettu siihen kuuluvat pakolliset tehtävät. Kilpailijan on itse huolehdittava, että tallenne saapuu perille ajoissa viimeistään 8.10.2015. Ennakkokilpailu järjestetään Lappeenrannan musiikkiopiston Helkiö-salissa, Koulukatu 36, ja se on avoin yleisötilaisuus.

6. Ilmoittautumiskaavakkeen viimeinen postituspäivä on 11.9.2015 (postileima). Ilmoittautumiskaavake täytetään tekstinkäsittelyohjelmalla tai selvästi tekstaten.

7. Lappeenrannan kaupungilla on rajoittamaton oikeus solmia sopimuksia kilpailujen radioimiseksi, televisioimiseksi, videoimiseksi tai lähetettäväksi internetissä ilman osallistujille tulevia korvauksia.

8. Kaikkien kilpailijoiden on henkilökohtaisesti ilmoittauduttava kilpailukansliaan 1.1.2016 klo 14 -15.30 ja oltava läsnä klo 16 alkavassa avajaistilaisuudessa, jossa arvotaan kilpailujärjestys. Arvonnan suorittaa kilpailun kuopus nostamalla arvontamaljasta nimilipukkeen, josta ilmenee aloittaja. Muut laulavat hänen nimestään alkavassa aakkosjärjestyksessä. Järjestys pysyy samana koko kilpailun ajan.

9. Kilpailijoiden on mahdollista käyttää omaa pianistia omalla kustannuksellaan. Oman pianistin käytöstä tulee ilmoittaa kirjallisesti ennakkokilpailun tulosten selvittyä kilpailutoimikunnalle.

10. Välierään ja loppukilpailuun valittavien määrästä päätetään kilpailun kuluessa.


Palkinnot

Lappeenrannan kaupungin palkinnot sekä naisten että miesten sarjassa ovat
10 000, 7000 ja 5000 euroa. Tuomaristo voi päättää myös toisenlaisesta palkintojenjaosta.
Lisäksi voidaan jakaa erikoispalkintoja.