Etusivu PalvelutTapahtumatLappeenranta-salin ohjelmisto
Palvelut
Valitse taso

Lappeenranta-salin ohjelmisto

Tutustu Lappeenranta-salin tulevaan ohjelmistoon! Sali sijaitsee Lappeenrannan kaupungintalolla, Villimiehenkatu 1. Salissa on 621 istumapaikkaa. Tutustu paikkakarttaan!

Lippuja tapahtumiin myydään joko verkossa (TicketmasterLippu.fi, Menolippu, Tiketti ) ja/tai kaupungintalolla sijaitsevassa asiakaspalvelukeskus Winkissä riippuen kustakin tapahtumajärjestäjästä.     

 

   

20.1. LAPPEENRANNAN KAUPUNGINORKESTERI
Lpr kaupunginorkesteri 2017_500.jpg

Indiana Jones matkustaa Caribialle

Konserttimestari Matti Koposen johdolla

Juontaa Petri Kivimäki

Caribialle vie kuulijansa matkalle Talvesta Mozartin lapsuuteen Salzburgiin, ottaa vauhdikkaaseen syleilyynsä Harry Potterin ihmeelliseen maailmaan ja tempaa Indiana Jones matkassa salaperäiseen viidakkoon. Caribialla myös merirosvot kaappaavat orkesterin. Konsertti on tarkoitettu lapsista isovanhempiin. Sen juontaa tuttu radioääni Petri Kivimäki.

La 20.1.
Klo 15.00
Liput 10 €
Liput myynnissä: Asiakaspalvelukeskus Winkki

 

 

25.1. SAIMAA SINFONIETTA
Saimaa Sinfonietta 2015_448x181.jpg

Kaksoiskonsertti

Johtaa Vytautas Lukočius

Solisteina Jan Söderblom, viulu ja Tuomas Ylinen, sello

Ohjelma:
Johannes Brahms: Konsertto viululle, sellolle ja orkesterille a-molli op. 102 'Kaksoiskonsertto'
Johannes Brahms: Serenadi D-duuri op. 11

"Kestävä musiikki välttää oman luonteensa vuoksi historiallisen muutoksen", sanaili Johannes Brahms jouduttuaan musiikin esteettisessä keskustelussa perustelemaan Franz Lisztille ja Hector Berliozille ohjelmamusiikin keinojen rajallisuutta. Brahmsin sävelet ovatkin kantaneet tähän päivään asti ilman leimoja tai otsikoita. Musiikki puhuu sen omana kielenään ja sen voi aistia konsertin teoksissa. Jan Söderblomin älyllinen viulismi saa vastaparikseen väittelevän soolosellistin Tuomas Ylisen sellon ja nämä kaksi taiteilijaa ovat omimmillaan juuri dialogeissa orkesterin kanssa. Musiikki puhuu.

To 25.1.
Klo 19.00
Liput 30 € / 21 €
Liput myynnissä: Asiakaspalvelukeskus Winkki

 

 

27.1. ELÄKÖÖN OLLIN ELÄMÄ
puhallinorkesteripyorre.jpg

Olavi Spännärin muistokonsertti

Ratsuväen Perinnesoittokunta, Puhallinorkesteri Pyörre ja Lappeenranta Big Band esittävät Olavi Spännärin muistokonsertti Eläköön Ollin elämä.

Johtaa: Antti Hirvikallio ja Ismo Varis

Solistit: Sonja LummeMikko Mäkinen (UMO), Mikko Pettinen (UMO), Esa Niiva (RAKSK) ja Tomi Salesvuo (EFA)

Konsertin tuotto käytetään nuorten puhallinmusiikkiharrastuksen tukemiseen.

La 27.1.
Klo 15.00
Liput 20 € / 18 €
Liput myynnissä: asiakaspalvelukeskus Winkki ja lippu.fi

 

 

1.3. GÖSTA IN MEMORIAM
gostainmemoriam.jpg

Leavings-Orkesteri plays Leevi And The Leavings

Gösta Sundqvistin syntymästä tuli elokuussa 2017 täyteen 60 vuotta, ja artistin kunniakasta uraa muistellaan vuonna 2018 konserteissa ja tapahtumissa ympäri Suomea. Gösta in Memoriam -kiertueella Leavings-Orkesteri soittaa Leevi and the Leavings rakastetuimpia kappaleita vaihtuvien solistien tulkitsemina.

Gösta In Memoriam -konserteissa lavalla nousevat Leevi and the Leavings -yhtyeessä vaikuttaneet Risto Paananen (basso ja taustalaulu), Juha Karastie (mandoliini, kitara ja taustalaulu) ja Niklas Nylund (rummut). Kaikissa talven ja kevään kiertueen konserteissa kuullaan vierailevina solisteina Jarkko Martikaista, Siiri Nordinia ja Jouni Hynystä. Koskettimia kiertueella soittaa Gösta Sundqvistin säveltämiä ja sanoittamia kappaleita Aarne Tenkasen yhtyeessä esittänyt Janne Teuronen.

To 1.3.
Klo 19.00
Liput 40,50 €
Liput myynnissä: lippu.fi

 

 

10.3. GANES-MUSIKAALI
SMT_ganes.jpg

Remusta ja Hurriganesista kertova rock-musikaali

Maailman ensimmäinen Ganes-musikaali vie kiehtovalle matkalle Remun ja Suomen legendaarisimman rock-yhtyeen, Hurriganesin maailmaan.

Musikaalin suojelijana toimii itse Remu Aaltonen.

Vuonna 1971 Remu, Ile Kallio ja Cisse Häkkinen perustivat Hurriganes-yhtyeen, joka teki lähtemättömän vaikutuksen suomalaiseen rock-historiaan. Remu Aaltonen on the Great Grandfather of Rock'n Roll. Hän on ehkä persoonallisin suomalainen rock-hahmo ikinä. Musikaalissa häntä tulkitsee Swedish True Talent kilpailun voittaja, ja Freddie Mercuryakin esittävä loistava Dimitri Keiski. Cisse Häkkistä esittää upea artisti ja basisti Ilari Hämäläinen. Albert Järvisen roolissa taituroi kitaravirtuoosi Erik Valkama, ja hänet nähdään myös Ile Kalliona. Managerina, vankilan opettajana, Mikko Alatalona, poliisipäällikkönä ja monissa muissa rooleissa hauskuuttavat musiikkiteatterin tähti Ari Myllyselkä ja Juha Kinnunen. Remun elämän varrella tärkeitä naishahmoja ovat olleet mm. äiti, isoäiti ja tyttöystävät. Heitä tulkitsevat mm. Elisa ja Sonja Lairikko. Musikaalissa nähdään välähdyksiä myös Remun värikkäästä lapsuudesta.

Musikaalissa kuullaan kaikki Hurriganesin parhaimmat hitit, Get Onesta My Only Oneen ja Hot Wheelsistä Bourbon Streetiin. Tämä vauhdikas rock-musikaali ei takuulla jätä ketään kylmäksi, sillä saavuttihan Hurriganes alusta alkaen mainetta hurjalla ja energisellä lavaesiintymisellään, jollaista ei oltu aikaisemmin Suomessa koettu! Esitys on kunnon show, jossa vauhtia pitävät myös upeat tanssijat pukuineen.

La 10.3.
Klo 19.00
Liput 42 € / 38€ / 28 €
Liput myynnissä: Ticketmaster

 

 

16.3. APULANTA
apis-sali2018-insta-01.jpg

Älä usko lauluihin -konserttisalikiertue 2018

Maamme suurimpiin rockyhtyeisiin kuuluva Apulanta tekee historiansa toisen konserttisalikiertueen keväällä 2018. Kiertueen nimi Älä usko lauluihin on lainaus Apulannan hiljattain platinaa striimanneen Valot pimeyksien reunoilla -kappaleen sanoituksista. Älä usko lauluihin -kiertue kattaa kaksitoista Suomen parasta konserttisalia. Konsertit pitävät sisällään toinen toistaan upeampia sovituksia Apulannan hittikappaleista vuosien varrelta tähän päivään. Laulaja-kitaristi Toni Wirtanen kommentoi seuraavaa: "Tämä kiertue tulee olemaan eeppinen konserttisalielämys, joka menee ihmistä lähelle - iholle." 

Kiertueella tullaan näkemään bändin jäsenten lisäksi maamme parhaimpiin soittajiin lukeutuvia muusikoita ja ihokarvoja nostattavia visuaalisia elementtejä. Apulanta on niin nuoren kuin vanhemmankin yleisön kestosuosikki. Yhtyeen kappaleet soivat suurella rock-asenteella, mutta taipuvat myös herkkiin akustisiin versioihin.

Pe 16.3.
Klo 19.00
Liput 39,90 €
Liput myynnissä: Ticketmaster

 

 

17.3. MIKKO KUUSTONEN
MikkoKuustonen-Lappeenranta-1920x1080.jpg

Seitsemän iltaa -kiertue 2018

"Haluamme tuoda konserttisaleihin saman läsnäolon, joka toteutuu treenikämppien tai olohuoneiden soittoringissä. Kyse on kommunikaatiosta ja intensiteetistä. Parhaat konserttikokemukset syntyvät puhuttelevuudesta ja yllätyksellisyydestä. On taatusti sekä kuulijoiden että taiteilijoiden etu jos jokainen ilta rakentuu ainutlaatuiseksi. Tämä toteutuu trakentamalla sovitukset ja lavakattaus eläväksi, loppu on kuuntelua ja heittäytymistä", toteaa Mikko Kuustonen.

Seitsemän iltaa-konsertissa kuullaan uutta musiikkia sekä rakastetuimpia hittejä tuorein sovituksin. Uusi yhtye koottiin tänä vuonna julkaistun albumin "Agricolankatu 11" myötä. Sama kokoonpano on mukana myös kevään konserteissa. Seitsemän iltaa -konserttisarja on Mikko Kuustosen ainoa ensi vuoden kiertue.

Sekä artisti että yhtye odottavat rundia ilolla: "Bändissämme on poikkeuksellisen laaja instrumenttivalikoima. Mukana on peruskuvion ohella mm. pedal steel, viulu ja kontrabasso. Tämän myötä tulemme tekemään paljon variaatioita akustisten ja sähköisten sovitusten välillä."

La 17.3.
Klo 19.00
Liput 44 € / 41 €
Liput myynnissä: livenation.fi

 

 

24.3. MUSTALAISRUHTINATAR
mustis_1180x550-1210x563.jpg

EMMERICH KALMANIN OPERETTI MUSTALAISRUHTINATAR


Emmerich Kalmanin Mustalaisruhtinatar on huumaava operettiklassikko täynnä polttavia tunteita ja operettikirjallisuuden rakastetuimpia melodioita, kuten “Muistathan kai”, “Rakastaa voi monta kertaa", “Heia heia in der Bergen” ja “Riemumielin rinta tahtoo”.

Rooleissa: Jyrki Anttila, Jaakko Kortekangas, Tiina Vahevaara, Johanna Rusanen, Jouni Kokora, Aki Alamikkotervo, Vikke Häkkinen ja Emilia Vesalainen-Pellas.

La 24.3.
Klo 14.00 ja 18.00
Liput 42,50 € / 36 € ryhmät
Liput myynnissä: Klo 14.00 ja Klo 18.00, ryhmät: ryhmamyynti@operart.fi ja 0505596773 / 0447703589

 

 

23.3. MICHAEL WINSLOW
winslow_wide_ssuc.jpg

Beatbox-taiteen isä, Poliisiopiston 10 000 äänen mies

Amerikkalainen tähtikoomikko, näyttelijä ja beatbox-artisti Michael Winslow saapuu kiertueelle Suomeen keväällä 2018. 25 suomalaista kaupunkia kattava kiertue on ylivoimaisesti suurin Suomessa järjestetty ulkomaisen stand up -koomikon esitysten sarja. Winslow vieraili Suomessa viimeksi 2016, jolloin hänet näki Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa yhteensä yli 3000 katsojaa.

Winslow on esiintynyt yli 30 elokuvassa. Suuri yleisö muistaa hänet ennen kaikkea Poliisiopisto-sarjan ääniefektimiehenä, veijarimaisena, esimiehiä ja rikollisia höynäyttävävä Larvell Jonesina. Winslow on ainoa näyttelijä, joka on esiintynyt Poliisiopiston kaikissa seitsemässä osassa. Larvell Jonesin myötä Winslow’sta on tullut etenkin 70- ja 80-luvulla syntyneille pop-ikoni – mistä kertovat myös viittaukset ”Poliisiopiston ääniefektimieheen” Simpsoneissa, Family Guyssa ja King of the Hillissa.

Pe 23.3.
Klo 19.00
Liput 33,50 €
Liput myynnissä: Lippu.fi