Valitse taso

Nuorisovaltuusto

Lappeenrannan nuorisovaltuustoon on valittu kouluvaaleilla 38 valtuutettua. Valtuutetut ovat iältään 13-19 vuotiaita Lappeenrannan asukkaita. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 2016-2017.

Nuorisovaltuusto voi päättää esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja se voi tehdä ehdotuksia sekä antaa palautetta kaupungille. Valtuuston pääasiallinen tehtävä on saada nuorten ääni kuulumaan kaupungin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus eri lautakunnissa, jos niissä siten erikseen päätetään. Valtuustolla on oma budjetti, joka turvaa valtuuston itsenäisen toiminnan. Se kattaa syntyvät kustannukset, kuten erilaiset matkat (kokoukset, koulutukset), puhelut jne.

Lappeenrannassa nuorisovaltuuston asiat kulkevat nuorisotoimen kautta, jossa yhteys- ja tukihenkilönä toimii nuoriso-ohjaaja Niina Ljungkvist.

Yhteystiedot:

Lappeenrannan nuorisovaltuusto
Pormestarinkatu 10 B
53100 Lappeenranta

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Robert Tammi, puh. 044-218 9733.


isopitkäpakki520.jpg

Nuorisovaltuusto järjestää heijastimensuunnittelukilpailun

Suunnittele heijastin nuorille ja voita Samsung Galaxy A5 -puhelin

Lappeenrannan nuorisovaltuusto haluaa kantaa kortensa kekoon lasten ja nuorten liikenneturvallisuuden edistämisessä. Kaikki tietää että heijastin on mainio turva liikenteessä, mutta silti monet nuoret eivät niitä käytä. Haastamme kaikki lappeenrantalaiset nuoret suunnittelemaan heijastin, jota nuoretkin kehtaavat käyttää. Heijastinkilpailun voittajalle on luvassa huikea palkinto, eli Samsung Galaxy A5 -älypuhelin.

Säännöt:

Kilpailun järjestävät Lappeenrannan nuorisovaltuusto ja Lappeenrannan lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmä.

Kilpailuun saa osallistua 12 – 19 –vuotiaat lappeenrantalaiset nuoret. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä oman kilpailutyön kuva ja omat yhteystiedot (nimi, ikä ja sähköpostiosoite) Lappeenrannan nuorisovaltuuston Instagram –tilille Instagram Direct –toiminnolla 18.11.2016 klo 24.00 mennessä (Huom! Kilpailuaikaa on jatkettu!). Tilille pääset tästä linkistä.

Voittaja julkistetaan joulukuussa 2016.

Voittajatyön pohjalta valmistetaan heijastimia, joita jaetaan lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille talven aikana.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi Samsung Galaxy A5-älypuhelimen ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti urheiluliikkeeseen.

Lisäksi Lappeenrannan seurakuntayhtymä jakaa oman kunniamaininnan ja palkitsee  heijastimen, jossa välittyy seurakunnalle keskeisiä kristillisiä arvoja, kuten lähimmäisenrakkaus ja rauha.

Nuorisovaltuuston kokoukset


Nuorisovaltuusto kokoontuu toimintakaudellaan n. kerran kuukaudessa Nuoriso- ja monitoimikeskuksessa tai nuorisovaltuuston päättämässä paikassa. Paikan tai ajankohdan muutoksista ilmoitetaan erikseen lehdistötiedotteella ja nuorisotoimen nettisivuilla.

Kokoukset ovat kaikille avoimia! Kokouksissa käsitellään monenlaisia nuoria koskevia asioita ja sieltä saa ensikäden tietoa siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Toivommekin, että kokouksiin rohkenisi tulla entistä enemmän nuoria kuuntelemaan ja seuraamaan kuinka heitä koskevia asioita hoidetaan.

Yhteydenottoja nuorisovaltuustoa koskevissa kysymyksissä voi tehdä nuorisovaltuuston ohjaajille.

Nuorisovaltuuston kokoukset ja tapahtumat syyskaudella 2016

ELOKUU
ti 9.8. Valmistelunuva
la 20.8. Syyskauden seminaari
ke 24.8. Nuvakokous


SYYSKUU
ti 6.9. Valmistelunuva
ke 21.9. Nuvakokous


LOKAKUU
ti 4.10. Valmistelunuva
ke 5.10. VAIKUTTAMISPÄIVÄ
ke 19.10. Nuvakokous


MARRASKUU
ti 1.11. Valmistelunuva
ke 16.11. Nuvakokous
Retki eduskuntaan tai tutustumaan Ruutiin

JOULUKUU
ti 29.11. Valmistelunuva
ke 7.12. Nuvakokous

Kokoukset ovat klo 17.00 Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, sali 2.

Nuorisovaltuuston kokoukset on kaikille avoimia tapahtumia, kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta ja/tai ajankohtaista esitelmää.

MV-oikeesti-nuorten-asialla-leima-NETTI.jpg
Liitetiedostot
Nuva-esittely.pptx (525,6 kB)

Nuorisovaltuuston ohjaajat:

Nuoriso-ohjaaja Niina Ljungkvist, puh. 040-504 1947

Nuorisotoimintayksikön päällikkö Kimmo Hölkki, puh. 0400-154 596

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi