Valitse taso

Nuorisovaltuusto

Lappeenrannan nuorisovaltuustoon on valittu kouluvaaleilla 38 valtuutettua. Valtuutetut ovat iältään 13-19 vuotiaita Lappeenrannan asukkaita. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 2016-2017.

Nuorisovaltuusto voi päättää esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja se voi tehdä ehdotuksia sekä antaa palautetta kaupungille. Valtuuston pääasiallinen tehtävä on saada nuorten ääni kuulumaan kaupungin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus eri lautakunnissa, jos niissä siten erikseen päätetään. Valtuustolla on oma budjetti, joka turvaa valtuuston itsenäisen toiminnan. Se kattaa syntyvät kustannukset, kuten erilaiset matkat (kokoukset, koulutukset), puhelut jne.

Lappeenrannassa nuorisovaltuuston asiat kulkevat nuorisotoimen kautta, jossa yhteys- ja tukihenkilönä toimii nuoriso-ohjaaja Niina Ljungkvist.

Yhteystiedot:

Lappeenrannan nuorisovaltuusto
Anni Swanin katu 7
53100 Lappeenranta

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Robert Tammi, puh. 046-9555062


isopitkäpakki520.jpg

Nuorisovaltuusto järjestää heijastimensuunnittelukilpailun

Suunnittele heijastin nuorille ja voita Samsung Galaxy A5 -puhelin

 

Lappeenrannan nuorisovaltuusto haluaa kantaa kortensa kekoon lasten ja nuorten liikenneturvallisuuden edistämisessä. Kaikki tietää, että heijastin on mainio turva liikenteessä, mutta silti monet nuoret eivät niitä käytä. Haastamme kaikki lappeenrantalaiset nuoret suunnittelemaan heijastimen, jota nuoretkin kehtaavat käyttää. Heijastinkilpailun voittajalle on luvassa huikea palkinto, eli Samsung Galaxy A5 -älypuhelin.

Säännöt:

Kilpailun järjestävät Lappeenrannan nuorisovaltuusto ja Lappeenrannan lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmä.

Kilpailuun saavat osallistua yläkoululaiset ja heitä vanhemmat nuoret. Yläikäraja on 19 -vuotta. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä oman kilpailutyön kuva Lappeenrannan nuorisovaltuuston Instagram –tilille (lprnuva) Instagramin suora viesti –toiminnolla (Instagram Direct) 20.11.2016 klo 24.00 mennessä. Omat yhteystiedot tulee kirjoittaa viestiin kuvan yhteyteen sekä varmuuden vuoksi kilpailutyöhön (esim. käsin paperiin, johon heijastin on piirretty).

Voittaja julkistetaan joulukuussa 2016. Voittajatyön pohjalta valmistetaan heijastimia, joita jaetaan lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille talven aikana.

Lisäksi Lappeenrannan seurakuntayhtymä jakaa oman kunniamaininnan ja palkitsee  heijastimen, jossa välittyy seurakunnalle keskeisiä kristillisiä arvoja, kuten lähimmäisenrakkaus ja rauha.

Nuorisovaltuuston kokoukset


Nuorisovaltuusto kokoontuu toimintakaudellaan n. kerran kuukaudessa Nuoriso- ja monitoimikeskuksessa tai nuorisovaltuuston päättämässä paikassa. Paikan tai ajankohdan muutoksista ilmoitetaan erikseen lehdistötiedotteella ja nuorisotoimen nettisivuilla.

Kokoukset ovat kaikille avoimia! Kokouksissa käsitellään monenlaisia nuoria koskevia asioita ja sieltä saa ensikäden tietoa siitä, mitä kaupungissamme tapahtuu. Toivommekin, että kokouksiin rohkenisi tulla entistä enemmän nuoria kuuntelemaan ja seuraamaan kuinka heitä koskevia asioita hoidetaan.

Yhteydenottoja nuorisovaltuustoa koskevissa kysymyksissä voi tehdä nuorisovaltuuston ohjaajille.

Nuorisovaltuuston kokoukset ja tapahtumat kevätkaudella 2017

JOULUKUU
ti 29.11.2016 Valmistelunuva
ke 7.12.2016 Nuvakokous

 

TAMMIKUU

TI 10.1.               Valmistelunuva

KE 18.1.             Kokous

TI 31.1.               Vanu

 

HELMIKUU

KE 15.2.             Kokous

TI 28.2.               Valmistelunuva (huom. talvilomaviikko)

 

MAALISKUU

KE 15.3.             Kokous

TI 28.3.              Valmistelunuva

 

HUHTIKUU

KE 12.4.             Kokous

TI 25.4.              Valmistelunuva                  

 

TOUKOKUU

KE 10.5.             Kokous

TI 30.5.              Valmistelunuva

 

KESÄKUU

KE 14.6.             Kokous

Kokoukset ovat klo 17.00 Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, sali 2.

Nuorisovaltuuston kokoukset on kaikille avoimia tapahtumia, kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta ja/tai ajankohtaista esitelmää.


MV-oikeesti-nuorten-asialla-leima-NETTI.jpg
Liitetiedostot
Nuva-esittely.pptx (525,6 kB)

Nuorisovaltuuston ohjaajat:

Nuoriso-ohjaaja Niina Ljungkvist, puh. 040-504 1947

Nuorisotoimintayksikön päällikkö Kimmo Hölkki, puh. 0400-154 596

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi