Valitse taso

Salpapolku

Vapaa-ajan ja yritystoiminnan reitti 2013-2014

Hanke on jatkoa Lappeenrannassa aiemmin vuosina 2011-12 toteutetuille Salpalinja-hankkeille. Hankkeen tavoitteena on edistää Salpapolun toteuttamista Lappeenrantaan asti, kouluttaa uusia oppaita Salpalinjalle, edistää Salpalinjan liittyyvää yrittäjyyttä, järjestää yleisöluentoja ja kehittää Salpakeskus.fi-portaalia.

Hankkeen ensimmäisenä vuonna selvitetään Salpapolun linjausta Luumäeltä Lappeenrantaan, päivitetään jo olemassa olevia reittejä sekä kerätään materiaalia opaskoulutuksen tuottamiseksi. Yleisen Salpalinja tietouden lisäksi tarvitaan myös paikallista tietoa erityisesti Saimaan ja Kivijärven välisen alueen rakentamisesta. Toisena vuonna hankkeen pääpaino on luentojen ja koulutusten järjestämisessä sekä reittien ylläpitovaihtoehtojen selvittämisessä.   

Hanke toteutettiin yhteistyössä Lemin, Luumäen, Miehikkälän ja Virolahden kuntien kanssa. Hanke oli kaksivuotinen ja se sai rahoitusta ELY-keskuksesta. Budjetti oli 150 000 euroa.

Opaskoulutus

Kohti Salpalinjaa - luentosarjalla oli viidellä eri paikkakunnalla yhteensä n. 500 kuulijaa. Luentosarja toimi pohjustuksena opaskoulutukseen.

Salpalinjan opaskoulutukseen valittiin yli 40 hakijasta 35 henkilöä hankealueen eri kunnista, eniten kiinnostuneita oli Lappeenrannasta. Koulutus tapahtuu keväällä ja syksyllä vuoden 2014 aikana.

Loppuseminaari 

Hanke päättyi vuoden 2014 lopussa. Kaikille avoin loppuseminaari pidettiin  13.11.14 Lemillä, Tapiolassa. Illan aikana perehdyttiin historiaan ja erityisesti Salpalinjan tuotteistamiseen. Illan päätteeksi jaettiin todistukset uusille Salpalinja-oppaille. Lisätietoja liitteessä sivun oikeassa reunassa.