Valitse taso

Alueellinen yhteistyö

Maaseutuohjelma (LEADER), 2014-2020

Leader on maaseutuohjelma, jonka ohjelma-alueeseen kuuluvat myös Länsi-Saimaan kunnat. Leaderin tavoitteena on aktivoida ja kehittää maaseutua toiminta-alueella. Ydintavoitteita ovat: alueella on ammattitaitoista työvoimaa ja yrittäjiä, palvelujen saatavuus, paikallinen matkailutarjonnan aitous ja laadukkuus, avoin ja myönteinen asenne, ylpeys omasta asuinympäristöstä, kulttuurista ja karjalaisuudesta on vahvaa ja nuorilla on hyvät osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet.
Yhteystiedot: Sirpa Onttinen, sirpa.onttinen(at)lansi-saimaa.eu, 040 734 3053 tai Länsi-Saimaan kehittämisyhdistyksen kotisivut  

Lappeenranta–Imatra-kaupunkiseutu

Maakunnallisella yhteistyöllä parannetaan alueen kehitysedellytyksiä ja käynnistetään strategisesti merkittäviä hankkeita, kehitetään alueellisen yhteistyön toimintatapoja ja koordinoidaan kehittämistyötä. Alueen pitkänaikavälin tavoitteena on yhteisen tahtotilan vahvistaminen, monipuolisen yliopistoseudun statuksen säilyttäminen, Pietarin metropolialueen hyödyntäminen ja profiloituminen energia- ja ympäristöosaamisen alueena.
Yhteystiedot: Krista Huovila, krista.huovila(at)lappeenranta.fi, 040 717 9818