Etusivu PalvelutNuorten palvelutLasten Parlamentti

Lappeenrannan Lasten Parlamentti

lasten_parlamentti.jpg

Lappeenrannan Lasten Parlamentti on lappeenrantalaisten alakoululaisten oma vaikuttamiskanava. Lasten Parlamentti ottaa kantaa lapsia koskeviin asioihin, tekee esityksiä, antaa lausuntoja ja toimii lasten äänitorvena Lappeenrannan kaupungissa.

Lappeenrannan Lasten Parlamentti muodostuu koulujen oppilaskuntien valitsemista edustajista. Jokaisella koululla on mahdollisuus nimetä edustaja ja varaedustaja lasten parlamenttiin. Edustajat kokoontuvat n. kerran kuukaudessa Lasten Parlamentin hallituksen kokouksiin. Keväisin maalis-huhtikuussa järjestetään Lappeenrannan Lasten Parlamentin yleiskokous, johon voivat ottaa osaa koulujen edustajat sekä varaedustajat.

Lappeenrannan Lasten Parlamenttitoimintaa koordinoi Lappeenrannan nuorisotoimi.

Lisätietoja:

nettinuorisotyöntekijä Mikko Holm, puh. 040-3549786

etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

LAPPEENRANNAN LASTEN PARLAMENTIN 2017 - 2018 KOKOUS

 

LAPPEENRANNAN LASTEN PARLAMENTIN 2017 - 2018 KOKOUS

Aika: ke 13.12.2017 klo 17.00 - 18.00

Paikka: Nuoriso- ja monitoimitalo, yläsali, 2. krs, Anni Swanin katu 7

Kutsutut: Onni Koljander
Vanessa Niemi
Elias Meuronen
Pinja Simpura
Saku Pokkinen
Jenna Karhu
Mario Siitonen
Katja Honkanen
Aliisa Penttinen
Elsa-Liina Pesonen
Roni Mäkiniemelä
Reeta Helén
Hertta Härkönen
Ella Heltimoinen
Joose Laulainen
Aleksi Kivioja
Alina Tamminen
Veera Moisio
Selena Westerinen
Arttu Jauho
Sofia Tanskanen
Eevi Pesonen
Salla Laakkonen
Jasmin Jääskeläinen
Eemil Karvinen
Stella Saren
Noora Hiltunen
Sarlotta Puronhaara

Kutsu koskee koulun kaikkia edustajia. Edustajat ovat tervetulleita kokoukseen, vaikka nimi puuttuisikin listasta.1. Kokouksen avaaminen

Mikko Holm avasi kokouksen klo 17.00. Todetaan läsnäolijat.

Paikalla oli myös edellisen kauden edustajia kertomassa viime kauden toiminnasta.

2. Kokouksen järjestäytyminen

Valitaan kokoukseen lapsipuheenjohtaja.

3. Lasten Disco Lauritsalatalolla

Lauritsalatalolla järjestetään alakoululaisille disco perjantaina 15.12.2017 kello 18-21. Lasten Parlamenttilaiset olivat kiinnostuneita myös Discon ohjelman järjestämisestä. Limbokisan järjestämisestä innostuivat Vanessa, Ella ja Noora. Eevi suunnitteli onnenpyörää ja arvontaa ehdotettiin yhteisesti. Mikko välitti tiedon Lauritsalassa työskenteleville nuoriso-ohjaajille, että näitä varten on olemassa riittävä määrä tavaroita ja palkintoja iltaa varten. 

 Tuleeko Lasten Parlamentilla vielä discoon liittyviä ajatuksia mieleen?
 
4. Kouluruoka
 
Edellisessä kokouksessa nousi esiin keskustelua kouluruoasta. Lasten Parlamentti voikin nyt kokouksessa jatkaa keskustelua ja kertoa omia kokemuksiaan aiheesta.

5. Kokoustarjoilut

Lasten Parlamentin kokouksissa on usein tarjoiltu virvokkeita, kuten mehua ja limpparia, sekä lisäksi myös makeisia. Lasten Parlamentti voi keskustella siitä, mitä kaikkea kokouksen aikana voitaisiin tarjoilla.

6. Muut esille tulevat asiat

 Lasten Parlamentti saa vapaasti tuoda erilaisia ajatuksia ja näkemyksiä esiin.

7. Kokouksen päättäminen

 Puheenjohtaja päättää kokouksen klo 18.00.

 

 


 

lapa_kysymys2.jpg

Tietoa vanhemmille ja opettajille Lasten Parlamentin toiminnasta

Lasten Parlamentin jäsenyys on hieno, vastuullinen edustustehtävä, josta lapsi tulee varmasti saamaan hyviä muistoja ja positiivisia kokemuksia siitä, että asioihin voi halutessaan vaikuttaa.
 
Lappeenrannan Lasten Parlamentti edustaa lappeenrantalaisia alakouluikäisiä lapsia. Se tuo esille lasten ajatuksia ja toiveita oman elinympäristönsä kehittämiseksi. Lappeenrannan Lasten Parlamentti voi antaa lausuntoja lapsia koskevissa asioissa. Lasten Parlamentin toiminnasta vastaa Lappeenrannan nuorisotoimi.
 
Nuorisolaki
 
Lasten Parlamentti toteuttaa nuorisolain 8§ mukaisia lasten- ja nuorten kuulemistavoitteita. Tavoitteena on että lapsista ja nuorista kehittyy aktiivisia kansalaisia ja vaikuttajia omassa lähiympäristössään ja yhteiskunnassa. Toiminta tukee lapsen omaa sosiaalista vahvistumista. Lasten Parlamentin kautta lapsi oppii miten päätöksenteko tapahtuu ja miten kansalainen voi vaikuttaa asioihin.

Kokoukset

Kokoukset ovat pääsääntöisesti Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, 2. kerroksessa. Sisäänkäynti tapahtuu B-ovesta (Valtakadun puoleisella sivulla). Monarin osoite on Anni Swanin katu 7.
 
Kokoukset ovat avoimia kaikille, mutta vanhemmat voivat myös jättää lapsen kokoukseen ja tulla noutamaan hänet pois kokouksen päätyttyä. Kokouksissa on paikalla nuorisotoimen edustaja sekä Lappeenrannan nuorisovaltuuston keskuudestaan valitsemia Lasten Parlamentin kummeja.
 
Matkakorvaukset
 
Kokouksiin viemisistä ja noutamisista aiheutuneet kustannukset korvataan kilometrikorvauksina kyydeistä vastanneelle aikuiselle. Kilometrikorvauslomakkeet löytyvät sivuston oikeasta laidasta ja ne voi toimittaa Mikko Holmille. Korvauksia voi hakea kaksi kertaa vuodessa, tai yhdellä kertaa keväällä toiminnan loputtua. Syksyn korvaukset haetaan ennen vuodenvaihdetta ja kevään korvaukset lukuvuoden päätyttyä.
 
Yleiskokous
 
Keväällä järjestetään Lasten Parlamentin yleiskokous, johon kutsutaan paikalle kaupungin korkeinta johtoa. Yleiskokouksessa tehdään päätökset asioista ja esityksistä, joita on käsitelty ja valmisteltu kuukausikokouksissa. Lasten Parlamentilla on oma määräraha, jota Parlamentin yleiskokous voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Yhteydenpito

Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa sähköpostitse. Yhteydenpito tapahtuu Parlamentin jäsenille pääsääntöisesti yhteysopettajien kautta, mutta kokouskutsuista ja pöytäkirjoista menee sähköpostin piilokopiona versio myös vanhemmille ja lapsille. Sähköposti laitetaan kaikille, ketkä ovat ilmoittaneet omat yhteystietonsa ilmoittautumislinkin kautta

lapa_ajankohtaista.jpg

Seuraava kokous järjestetään 13.12.2017

Seuraava kokous järjestetään Monarilla 13.12.2017 klo 17-18. Paikkana on Sali 2, jonne pääsee sivuovesta.

Lasten Parlamentin kokoukset

Lasten Parlamentti kokoontuu n. kerran kuussa kuukausikokoukseen, jossa edustajat voivat tuoda asioita omalta oppilaskunnaltaan Lasten Parlamentin käsiteltäväksi.

Huhtikuussa järjestetään yleiskokous Lappeenrannan kaupungintalolla. Kokouksen aika ilmoitetaan myöhemmin.


Lasten Parlamentin kauden 2017-2018 kokousajat ovat:

ke 1.11.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 22.11.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 13.12.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 24.1.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 21.2.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 21.3.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

Huhtikuu 2018, yleiskokous. Ilmoitetaan myöhemmin. 

ke23.5.2017 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

Muutokset mahdollisia.

yhdenpalstanpalkki.jpg

lapa_tarkeita_tiedostoja.jpg

Tärkeitä tiedostoja

Matkakorvauslomake:

Matkakorvauksia voi hakea kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Keväällä on mahdollista hakea koko toimintakauden matkakulut yhdellä hakemuksella. Toimita täytetty matkakorvauslomake Mikolle.

matkakorvauslomake2017.docx

henkilötietolomakeLaPa2017-2018.doc