Bodertown Sorjonen 870.jpg

Sorjonen

5 RIKOSTA – 2 PERHETTÄ – 1 RAJA

Lappeenrannan rajaseudulla kohtaa kaksi maailmaa.

Uusi rikossarja kertoo KRP:n huippututkija Kari Sorjosesta (Ville Virtanen), jonka vaimo Pauliina (Matleena Kuusniemi) on kuntoutumassa vakavasta sairaudesta. Perhe, Kari ja Pauliina sekä heidän teini-ikäinen tyttärensä Janina (Olivia Ainali), päättää muuttaa Pauliinan lapsuusmaisemiin, pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Lappeenrannassa Sorjonen ottaa vastaan pestin paikallispoliisin Vakavien rikosten erikoisyksikössä, jotta perhe saisi uuden alun, enemmän aikaa yhdessä, ja Kari mukavampia rikoksia ratkaistavakseen. Mutta idyllisen rajaseudun rikokset ovat koskettavampia ja tulevat lähemmäksi kuin mikään aiemmin. Pian uhat kolkuttavat jo Karin kotiovelle.

Sorjonen kuvaa myös kahden perheen sopeutumista uuteen asuinseutuun: Sorjosen perheen lisäksi rajan ylitse Lappeenrantaan muuttaa Jaakkoloiden kovia kokenut perhe, Lena Jaakkola (Anu Sinisalo) ja hänen teinityttärensä Katia (Lenita Susi).

Sarjan muissa rooleissa nähdään mm. Ilkka Villi, Kristiina Halttu, Mikko Leppilampi, Janne Virtanen, Laura Malmivaara, Niina Nurminen, Jaakko Saariluoma ja Sampo Sarkola.

Lappeenranta tarjoaa luonnonkauniit puitteet idylliselle rajakaupungille jonka asukkaat elävät ja toimivat kiihkeästi etenevän sarjan raameissa. Saimaan vesistö sekä yliopisto- ja matkailukaupungin monipuoliset kasvot tulevat tutuiksi sarjassa.

Sorjosen ensimmäinen kausi sisältää 11 tunnin mittaista jaksoa ja 5 erillistä rikostapausta: 1. Nukkekoti, 2. Sudenkorennot, 3. Raivotar, 4. Nainen järvessä ja 5. Loppupeli. Sorjosen toinen kausi on kehitteillä.

Sorjonen Yle TV1:ssä sunnuntaisin 16.10. klo 21.05 alkaen. Kaikki jaksot Yle Areenassa 16.10. klo 21.05.


Idyllinen Bordertown miljöö kansainvälisille markkinoille

Kansainvälisillä markkinoilla rikosdraamaa on nimitetty Suomen ensimmäiseksi nordic noir -sarjaksi. Sen tummat henkirikokset tapahtuvat aurinkoisessa Itä-Suomen suvessa ja idyllisessä Lappeenrannassa sekä rajan toisella puolella Pietarissa.

Sorjonen tunnetaan kansainvälisillä markkinoilla nimellä Bordertown. Huhtikuussa 2016 rikossarja oli näkyvästi esillä MipTV-festivaaleilla Cannesissa. Sarjan kansainvälinen levittäjä ja osatuottaja ranskalainen Federation Entertainment on tyytyväinen sarjan myyntiin. Sorjonen tullaan esittämään mm. Saksassa SKY Deutschland -kanavalla ja Ranskassa CanalPlay:lla. Sarja tullaan esittämään myös englanninkielisissä maissa.

Rikosdraaman ovat ohjanneet Miikko Oikkonen, Jyri Kähönen ja Juuso Syrjä, ja sen ovat käsikirjoittaneet Miikko Oikkonen, Atro Lahtela, Matti Laine ja Antti Pesonen. Sarjan ovat tuottaneet Ylelle Matti Halonen ja Leila Lyytikäinen Fisher King Productionilta.

 

Sorjosta kuvattiin Lappeenrannassa elokuussa 2015.

 IMG_5837rajattu.jpg  IMG_5935.JPG
 IMG_5986_389x292.jpg  IMG_5990.JPG 
 IMG_5863.JPG  IMG_5898.JPG
 Leila Lyytikäinen, Maria Kangas, Mirka Rahman.jpg  IMG_5938.JPG