Valitse taso

Mikä on SYKE sataan?

SYKE sataan on 13 - 19 -vuotiaille lappeenrantalaisille perustettu harrasteliikuntatarjotin. Tarjottimen sisältö koostuu jatkuvasti pyörivistä tunneista, johon pääset tutustumaan tarkemmin osiosta viikkokalenteri. Lisäksi voit osallistua kurssimuotoiseen toimintaan, josta tarkemmat ohjeet löytyvät kohdasta kurssit.

Kaikki toiminta on maksutonta. Tarkoituksena on saada mahdollisimman moni kohderyhmään kuuluva kokeilemaan erilaisia lajeja, sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta lajeista! Toimintakausi on 4.9.2017-16.12.2017. (6.12.2017 ei pidetä tunteja)

Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan tämän nettisivun lisäksi Facebookissa: SYKE sataan ja Instagramissa: @sykesataan

Lappeenrannan liikuntatoimi ei vakuuta osallistujia!

Lisätietoja: Liikunnanohjaaja Marko Siltamies, p. 040 653 4888, marko.siltamies(at)lappeenranta.fi

(Logo: Eemeli Leponiemi)

Ajankohtaista:

Pontuksen sählyt peruttu tänään, liikuntasali on varattu koulun käyttöön.

Syksyn toiminnoista halutaan palautetta nyt! Vastaa kyselyyn tästä.

Hiihto alkaa keskiviikkona 29.11. katso lisää kohdasta viikkokalenteri! 

       

Viikkokalenteri

Viikkokalenterin tunnit pyörivät koko toimintakauden ajan, poikkeuksena itsenäisyyspäivä, jolloin ei ole ohjattua toimintaa. Voit osallistua oman mielesi mukaan mille tahansa tarjolla olevista tunneista ja käydä tunneilla niin paljon kuin haluat. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua, poikkeuksena ryhmäliikunta ja mailapelit. Paikalle kannattaa saapua ajoissa, jonka jälkeen pääset harrastamaan ja ennen kaikkea pitämään hauskaa! Katso tarkemmat tiedot lajikohtaisesti. 

 • Crossfit

  Crossfit

  Maanantaisin 17-18 CrossFit Lappeenrannan Telakalla, Moreenikatu 2. Mukaan tarvitset sisä- ja ulkoliikuntavarusteet.

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Pontuksen sähly

  Pontuksen sähly

  Maanantaisin klo 18-19 pelaillaan Pontuksen koululla sählyä! Ota mukaan sisäliikuntavarusteet ja oma maila, jos sellainen sinulta löytyy. "Osallistujien toiveiden mukaan, saattaa olla mahdollista kokeilla myös muitakin palloilulajeja."

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Kiipeily

  Kiipeily

  Maanantaisin 18.45-19.45 BoulderSaimaan tiloissa, Tuomikatu 26. "Laji on helppo aloittaa ja jokaisella tunnilla on mukana asiantunteva ohjaaja. Meillä pääset kokeilemaan seinäkiipeilyä köysivarmisteisesti, sekä boulderointia eli kiipeilyä matalammilla seinillä, ilman köysivarmistusta. Mukaan tarvitset t-paidan, verkkarit/shortsit ja juomapullon. Turvallisuusohjeet käydään läpi ennen jokaista kiipeilykertaa." Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan hyväksynnän kiipeillessään BoulderSaimaalla! Täytä sähköinen lupa tästä.
 • Koripallo

  Koripallo

  Tiistaisin 16-17 Lappeenrannan urheilutalolla. "Tunnilla opetellaan koripallon perusharjoitteiden ja pelien kautta mm. heittämään, syöttämään ja kuljettamaan - pilke silmäkulmassa. Tunneilla on mahdollisuus pelailuun tai vapaaseen heittelyyn. Tule rohkeasti mukaan monipuoliseen ja hauskaan lajiin!"

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Ryhmäliikunta (ilmoittautuminen)

  Ryhmäliikunta (ilmoittautuminen)

  Tiistaisin klo 16-17 Foreverclub Huhtiniemessä. Tunneilla pääset kokeilemaan erilaisia ryhmäliikuntamuotoja vaihtuvien teemojen mukaisesti. Mukaan tarvitset joustavat sisäliikuntavarusteet, hikipyyhkeen ja juomapullon. Teemoina syyskaudella ovat tanssi, toiminnallinen harjoittelu, sekä kehonhuolto ja liikkuvuus. Tutustu teemoihin ja ilmoittaudu tästä

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Kahvakuula

  Kahvakuula

  Tiistaisin 17-18 CrossFit Lappenrannan Telakalla, Moreenikatu 2. Mukaan tarvitset sisä- ja ulkoliikuntavarusteet.

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • "Kaukista ja hokia"

  Keskiviikkoisin 15-16 Kisapuiston tekojään kaukalossa. Mukaan tarvitset luistimet, kypärän ja jonkinlaiset hansikkaat. Jos omistat kaukalopallo- ja jääkiekkomailan, voit ottaa ne mukaan. "Tunneilla tutustutaan lajien hienouksiin ja pelaillaan mahdollisimman paljon!"

 • Salibandy

  Salibandy

  Torstaisin 16-17 Lauritsalan koululla

  Perjantaisin 15.30-16.30 Pallon liikuntahallilla.

  Ota mukaan sisäliikuntavarustus ja oma maila. "Tunneilla opetellaan salibandyn perustaitoja ja pelataan paljon. Samalla pääset viettämään hauskaa aikaa uusien ja jo tuttujen kavereiden kanssa. Aikaisempaa kokemusta pallopeleistä ei tarvitse olla, tule rohkeasti mukaan!"

 • Miekkailu

  Miekkailu

  Keskiviikkoisin 16.45-17.45 Lappeenrannan urheilutalon miekkailusalissa. Kokoontuminen 16.40 uimahallin aulassa. "Miekkailu on lähitaistelulaji, jossa pyrkimyksenä on yksinkertaisesti ja suoraviivaisesti voittaa vastustaja - osua saamatta itse osumia. Tunnin aikana käydään läpi miekkailun pääperiaatteet: varoasento, liikkuminen, tekniikka ja loppuun on mahdollisuus kokeilla miekkailuottelua." Mukaan sisäliikuntavarustus, myös kengät.

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Korvenkylän kuntosali

  Korvenkylän kuntosali

  Keskiviikkoisin, Klo 18-19 tutustutaan kuntosalimaailmaan Korven Hongan seuratalolla. "Tunneilla käydään läpi suoritustekniikoita, voit halutessasi treenata myös itsenäisesti."

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Korvenkylän pallopelikerho

  Korvenkylän pallopelikerho

  Keskiviikkoisin 19.30-20.30 Korvenkylän koululla. Kyseinen tunti on pelailuvuoro, jossa pelataan osallistujien valitsemia pallopelejä. "Tuntien sisältö muokkautuu osallistujien toiveiden mukaan, pelaillaan pelejä tai rakennetaan vaikka voimistelurata." Tule kavereiden kanssa laittamaan pelit pystyyn!

 • Hiihto

  Hiihto

  Keskiviikkoisin 18-19, Kisapuiston lumetetulla hiihtoladulla. Kokoontuminen ison parkkipaikan päädyssä, ladun reunalla. Mukaan tarvitset omat hiihtovälineet.

 • Capoeira

  Capoeira

  Keskiviikkoisin 19-20.30 Capoeira-academia, teollisuuskatu 11, 53600 Lpr. Capoeira on brasilialainen taistelulaji, jossa yhdistyvät liikunta, akrobatia ja energisyys. Capoeira kehittää kehonhallintaa, motoriikkaa ja koordinaatiota. Tunneilla tutustutaan capoeiran perusliikkeisiin iloisella fiiliksellä!

 • Street workout

  Street workout

  Street workout tunnit ohi tältä syksyltä.

 • Mailapelit (ilmoittautuminen)

  Mailapelit (ilmoittautuminen)

  Torstaisin klo 16-17 Foreverclub Huhtiniemessä. Mailapelejä pääset kokeilemaan vaihtuvien teemojen mukaisesti. Ota mukaan lajikohtainen varustus ja maila, mikäli sellainen sinulta löytyy. Teemojen sisältä löydät mm. seuraavia lajeja: squash, sulkapallo ja sähly. Tutustu tarjolla oleviin lajeihin ja ilmoittaudu tästä

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Jooga

  Jooga

  Joogaan pääset tutustumaan torstaisin 18.15-19.15. "Tunneilla keskitytään omiin tuntemuksiin kehossa ja mielessä, sekä pyritään sulkemaan ulkoiset häiriötekijät pois mielestä."  Joogasalin osoite on Pormestarinkatu 6B, 5krs. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua!
 • Uinti

  Uinti

  Torstaisin 18.30-19.30 Lauritsalan uimahallilla. Kokoontuminen uimahallin aulassa 18.15. Mukaan uintivarustus. "Tunneilla pääset tutustumaan eri uintityyleihin ohjaajan avustuksella. Toivomuksena on, että pystyt toimimaan uimahallissa itsenäisesti (uimaan vähintään 25m yhtäjaksoisesti)."

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Vesiralli

  Vesiralli

  Perjantaisin 15-16 Lappeenrannan uimahallilla. SPLASH! Vesirallissa harjoitellaan uinnin lisäksi vesipallon, uppopallon, uimahyppyjen, taitouinnin ja hengenpelastuksen perusteita. Tunnit sopivat kaikille, joilta taittuu 50 metrin uinti pysähtymättä, sekä sukeltaminen kokonaan pinnan alle. "Tunnilla pääset tekemään harjoitteita oman tasosi mukaan!" Mukaan uintivarustus.

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Kuntosali

  Kuntosali

  Tiistaisin 15.30-16.30 Lauritsalan uimahallin kuntosali.

  Tiistaisin 15-16 Lappeenrannan uimahallin kuntosali. (HUOM! Sisään urheilutalon päädystä)

  Tiistaisin 16-17 Sammonlahden palloiluhallin kuntosali.

  Kuntosalimaailmaan pääset tutustumaan ohjaajien johdolla sujuvasti ja turvallisesti. Aikaisempaa salikokemusta ei tarvitse olla, mukaan sisäliikuntavarustus, myös kengät!

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Viikonlopun startti

  Viikonlopun startti

  Perjantaisin 15-16 Kesämäenrinteen koululla. Leikkisästi tämän "perjantairääkiksi" nimetyn tunnin aikana edetään kiertoharjoittelutyyppisesti erilaisia liikkeitä läpi. Tarkoituksena on tarjota kropalle monipuolisia haasteita aina koordinaatiokyvystä lihaskuntoharjoitteluun. "Liikkeitä tehdään tietenkin oman kunnon ja tunnon mukaan. Rakennetaan yhdessä sellainen kokonaisuus, että tunnin jälkeen on mukava lähteä viikonlopun viettoon!" Säiden salliessa toiminta pyritään pitämään ulkona, mukaan on kuitenkin hyvä varata juomapullon lisäksi vaatetus niin, että pystyt toimimaan pihalla tai sisällä.
 • Tennis

  Tennis

  Perjantaisin 16-17. Lappeenrannan tennishallilla, Pelitie 41. Tunneilla tutustutaan tenniksen perustaitoihin. Käydään läpi tenniksen eri lyöntejä (peruslyönnit, lentolyönnit, syöttö) ja pelataan leikkimielisiä pelejä. Mukaan tarvitset sisäliikuntavarusteet, sisäkengät ja juomapullon.

Kurssit

Alta pääset tutustumaan tarjolla oleviin kursseihin! Kurssitoiminta poikkeaa viikkokalenterista siten, että sinun on ilmoittauduttava kursseille. Kurssikohtaiset ilmoittautumisohjeet löytyvät esittelytekstien perästä. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

 • Välipalakurssit

  Välipalakurssit

  Kursseilla opetellaan valmistamaan helppotekoisia, ravitsevia ja monipuolisia välipaloja. Käytännön taitojen lisäksi saat tietoa ravitsemuksesta!

  Kurssi 2 on valitettavasti peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Tanssi

  Tanssi

  Jatkokerroista infoa myöhemmin.

 • Ratsastus (uusi)

  Ratsastus (uusi)

  Ratsastuskoulu Hubertuksella, raviradan vieressä. Salpausselänkatu 94, 53850 Lappeenranta. Kurssilla pääset kokeilemaan ratsastusta kahden kerran ajan, jokaiselle kurssille otetaan kuusi ratsastajaa. Kurssit sopivat aloittelijoille tai jo ratsastaneille. Ratsastuspäivät ovat tiistai klo 16 ja lauantai klo 14.

  Kurssi 1 (26.9. ja 30.9.)

  Kurssi 2 (3.10. ja 7.10.)

  Kurssi 3 (10.10. ja 14.10.)

  Kurssi 4 (17.10. ja 21.10.)

  Kurssi 5 (24.10. ja 28.10.)

  Kurssi 6 (31.10. ja 4.11.)

  Kurssi 7 (7.11. ja 11.11.)

  Kurssi 8 (14.11. ja 18.11.)

  Kurssi 9 (21.11. ja 25.11.)

  Kurssi 10 (28.11. ja 2.12.)

  Kurssi 11 (5.12. ja 9.12.)

  Kurssi 12 (12.12. ja 16.12.)

  Ilmoittaudu mukaan numeroon 0400 199 491. Ilmoittautua voit arkipäivisin klo 15-16 välisenä aikana!

  (Kuva: Oskari Nikkinen)

 • Ratsastus (täynnä)

  Ratsastus (täynnä)

  Lauantaisin klo 15. Kokahontie 28, 53300 Lappeenranta. Kurssi sopii kaikille ratsastuksesta kiinnostuneille! Ei vaadi aikaisempaa kokemusta, varusteeksi riittää kumisaappaat sekä mukava vaatetus. Kurssit ovat kestoltaan kolmen kerran mittaisia ja kurssien alkamispäivät ovat:

  kurssi 1, 9.9. (kolme kertaa)

  kurssi 2, 30.9. (kolme kertaa)

  kurssi 3, 21.10 (kolme kertaa)

  kurssi 4, 11.11. (kolme kertaa)

  kurssi 5, 2.12. (kolme kertaa)

  Toistaiseksi kurssit ovat TÄYNNÄ!

  (Kuva: Oskari Nikkinen)