Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaMuseotNäyttelytTunteella liikkeellä - valokuvaaja Juha Metson retrospektiivi
Valitse taso

Metso Jää jää 2013.jpg

Tunteella liikkeellä - valokuvaaja Juha Metson retrospektiivi

Lappeenrannan taidemuseo 26.11.2016 – 5.3.2017

Kaksi suomalaista taidemuseota, Lappeenrannan taidemuseo ja Salon taidemuseo Veturitalli, ovat toteuttaneet yhteistyössä merkittävän suomalaisen valokuvaajan Juha Metson retrospektiivisen näyttelyn. Tunteella liikkeellä - Emotion in Motion -näyttely on kotkalaisen Juha Metson (s. 1965) ensimmäinen oma museonäyttely. Metson tuotantoa on aiemmin esitelty paljon ympäri maailmaa lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä paitsi kotimaassa mm. New Yorkissa, Berliinissä, Rio de Janeirossa ja Pietarissa. Näyttely oli esillä Salon taidemuseo Veturitallissa aiemmin vuonna 2016.

Takautuva näyttely kokoaa yhteen energisen Juha Metson tuotannon monipuolisuuden. Laaja kokonaisuus sisältää noin 150 teosta, koostuen valokuvista, kuvasarjoista, installaatioista, performanssivideoista ja musiikkivideoista 1980-luvulta alkaen, neljältä eri vuosikymmeneltä. Näyttelyn kuratoinnista on vastannut Lappeenrannan taidemuseon intendentti Leena Räty.

Näyttelyyn liittyy Lappeenrannan taidemuseon ja Salon taidemuseon kustantama julkaisu Juha Metso, Tunteella liikkeellä – Juha Metso, Emotion in Motion. Siihen ovat artikkelit kirjoittaneet valokuvauksen asiantuntijat, toimittaja FM Riitta Raatikainen ja yhteiskuntatieteiden tohtori Hannu Vanhanen.

Juha Metson CV löytyy osoitteesta

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/cv/2365

Lisätietoja: Amanuenssi Mikko Pirinen, Lappeenrannan taidemuseo, 040 522 6280,

mikko.pirinen@lappeenranta.fi

 

Kuva: Juha Metso, Jää jää – Ice Stay, 2013 ©Juha Metso