Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaMuseotMuseot koululaisille ja lapsille
Valitse taso

Tervetuloa museoon!

Museot koululaisille ja lapsille

Lappeenrannan Linnoituksessa, kaupunkimme vanhimmassa osassa, on kolme museota; Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo ja Ratsuväkimuseo. Neljäs, Wolkoffin talomuseo, sijaitsee keskellä kaupunkia. Mitä näissä museoissa oikein tapahtuu, ja miksi ne ovat olemassa? Ketä museoissa työskentelee? Onko museoissa aina pölyistä, pimeää ja hiljaista? Näihin ja moneen muuhun mieltä askarruttavaan kysymykseen löydät vastauksen näiltä sivuilta.

Museomaailmaan sinua johdattavat esihistoriallinen Piinalle sekä taidemuseokissa Muusa. He opettavat sinulle museoaakkoset ja antavat ohjeet onnistuneeseen museovierailuun. Sivuilta löytyy myös museoihin liittyviä tehtäviä, linkkejä muualla netissä oleville mielenkiintoisille museosivuille sekä opettajia ja ohjaajia kiinnostavaa tietoa.


Napsauta itsesi mukaan museoseikkailuun!


Etelä-Karjalan museo lapsille
Taidemuseo lapsille.gif
Wolkoffin talomuseo lapsille
Lappeenranan museoiden Museoaakkoset
Lappeenrannan museoiden Museo-ohjeet
Opettajille ja ohjaajille
Tehtävät

Piinalle ja Muusa ovat toki käyneet useita kertoja Ratsuväkimuseossa, mutta toistaiseksi sinun täytyy tutustua siihen itsenäisesti. Myös verkkonäyttelyt tarjoavat materiaalia itsenäiseen tutustumiseen sekä lapsille että aikuisille.

Ratsuväkimuseo
Lappeenrannan museoiden verkkonäyttelyt