Palvelut
Valitse taso

Saimaan kanavan kaunein paikka.jpg

Lappeenrannan museoiden museoklubissa 22.2. esitetään Leonid Parfenovin elokuva Russia in Bloom


Lappeenrannan museoiden museoklubi kokoontuu keskiviikkona 22.2. klo 17 alkaen Etelä-Karjalan museossa osoitteessa Kristiinankatu 15, Linnoitus. Leonid Parfenovin ohjaama dokumenttielokuva Russia in Bloom, kertoo värivalokuvauksen pioneerista Sergei Progudin-Gorskista. Elokuva on venäjänkielinen ja siinä on tekstitys englanniksi ja kesto on 1tunti 18 minuuttia. Museoklubi on kaikille avoin ja ilmainen klubi, joka kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Klubi-iltaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Etelä-Karjalan museossa huhtikuun alkuun saakka avoinna oleva Väri on valoa – Saimaalta itään värivalokuvin –näyttelyssä on nähtävillä joitakin niistä kuvista, joiden kuvauspaikoilla Parfenovin dokumenttielokuvassa vieraillaan.

Keisari Nikolai II antoi vuonna 1909 Prokudin-Gorskin käyttöön junavaunun ja siitä alkoi laajan Venäjänmaan kuvaus. Viimeinen kuvauskohde oli Suomen itärajaa myötäilevän Muurmannin radan rakentaminen maailmansodan aikana vuonna 1915. Samalla syntyi värikuvia Laatokan rannoilta, Aunuksesta, Syväriltä, Petroskoista, Vienan Kemistä ja Solovetskista. Etelä-Karjalan museossa on myös nähtävillä Progudin-Gorskin ensimmäisiä värikuvia, jotka hän otti vuonna 1903 Saimaan kanavalta.

Alkuperäiset lasinegatiivit ovat Yhdysvaltain kongressin kirjaston kokoelmissa. Prokudin-Gorski oli aikaansa edellä. Hän teki värikuvansa mustavalkoisille lasinegatiiveille. Kohde valotettiin kolme kertaa eri levylle, punaisen, vihreän ja sinisen suotimen läpi. Nyt kuvankäsittelijät puhuvat RGB:stä (Red-Green-Blue) ja kaikki digitaalimenetelmät toimivat Prokudin-Gorskin kolmivärimenetelmän tavoin: televisiot, näytöt, tabletit ja matkapuhelinten kamerat.

Tervetuloa museoklubiin!

 

Koht’silleen Lallukka

 

                         Lallukka juliste.jpg                      

Etelä-Karjalan museossa tullaan osana Suomi 100 teemaa esittämään vuoden aikana musiikkipitoista teatteria. Koht’silleen Lallukka -esitys kertoo kauppaneuvos Juho Lallukasta ja tämän herraseurasta vaimo Mariakaan unohtamatta. Esitys avaa totta ja kuviteltua nykyhetkestä 1900 -luvun alun Viipuriin, missä taide-elämässäkin suurella sydämellä luotiin pohjaa tasa-arvoiselle ja itsenäiselle Suomelle.
                                                           
Ensimmäiset esitykset ovat
29.3.2017 klo 16
30.3.2017 klo 10
30.3.2017 klo 16
31.3.2017 klo 10
1.4.2017 klo 16

Lisätiedot ja varaukset: riina.nurmio@lappeenranta.fi tai 040 563 1898
Liput: museon pääsymaksu + 2€.
Yhteen esitykseen mahtuu 20 – 25 henkilöä ja esityksen kesto on noin 30 minuuttia.  

Etelä-Karjalan museo Kristiinankatu 15 Lappeenrannan linnoitus

                           

                           

 

Muistopaja (002).jpg 

SKR_banneri_jattiboksi_468x400_03 (002).jpg

 

Lappeenrannan taidemuseo on mukana Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa lukuvuonna 2017-2018. Lisätietoja: http//skr.fi/fi/ajankohtaista/l%C3%A4hes-200-000-taidetestaajaa-liikkeelle

EKM uusi.jpg

Tulishow.JPG

museot_etusivu_tm (1).jpg

Tanssia museoiden yössä.JPG

Wolkoffin julkisivu.jpg

Wolkoffin draamakierros ev 2013 – Kopio.JPG

Ratsuväkimuseo.jpg

Mustaruutitykki.JPG